VİDEO | Yeni anayasa teklifi Meclis'te!

"Anayasa Uzlaşma Komisyonu" çalışmaları bakın nasıl yapılmış?

VİDEO | Yeni anayasa teklifi Meclis'te!

İsmailağa cemaatinin içerisindeki tartışmalarla da gündeme gelen ve Fatih Medreseleri adını kullanan Masum Bayraktar ve çevresindekiler yeni anayasa tekliflerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduklarını açıkladılar.

Kendilerine ait bir televizyon kanalında yayınlanan programda, Fatih Medreseleri adıyla bir araya gelen gerici gruptan temsilciler nasıl bir heyet kurarak yeni anayasa teklifi hazırladıklarını ve TBMM’ye sunduklarını anlatıyor.

Murat Bayaral adındaki gerici, Recep Tayyip Erdoğan’ın da daha önce “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.” sözlerini hatırlatan “İçki masalarında yapılan anayasaları Müslüman bir millete uygulamaya kalktın” sözlerini sarf ederken laik bir cumhuriyetten yana olanlara da “bukalemun” benzetmesi yapıyor.

Gerici, Kuran-ı Kerim’in anayasa olmaması nedeniyle kaç zamandır okunmadığı, kimsenin hakkına tecavüz edilmeyeceğini, adaletsizlik olmayacağını, toplumun abdestli olacağını, huzursuzluk olmayacağını iddia ediyor.

Gericiler, AKP’ye de hiçbir tepkiye aldırış etmeden Kuran-ı Kerim’i anayasa olarak duyurmasını salık veriyor.

İşte Türkiye’ye önerilen yeni anayasanın çerçevesinin anlatıldığı o video;

https://youtu.be/OQx8qlVcPuU