Yalandan kim ölmüş?: Yeni Şafak'tan sınır ötesi asparagas

Yandaş basın organlarının yalan ve çarpıtmalarla dolu haberciliği sınır ötesine de taştı. Yeni Şafak gazetesi ünlü Suriyeli yönetmen Mustafa Akkad'ı Suriye'nin öldürdüğünü iddia etti.

Yalandan kim ölmüş?: Yeni Şafak'tan sınır ötesi asparagas

Yandaş basın organlarının yalan ve çarpıtmalarla dolu haberciliği sınır ötesine de taştı. Yeni Şafak gazetesi ünlü Suriyeli yönetmen Mustafa Akkad’ı Suriye’nin öldürdüğünü iddia etti.

El Kaide’nin 2005 yılında Ürdün’ün başkenti Amman’da 3 otele dönük olarak gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 60 kişinin arasında Çağrı ve Çöl Aslanı Ömer Muhtar filmleriyle İslami sinema tarihine damga vuran yönetmen ve yapımcı Mustafa Akkad da yaşamını yitirmişti.

Yeni Şafak bugünkü haberinde, ABD’de federal mahkemenin, Ürdün’ün başkenti Amman’da 2005 yılında El-Kaide’nin gerçekleştirdiği intihar saldırılarında Suriye devletinin ve istihbaratının terör örgütüne destek verdiğine hükmettiğini iddia etti.

Yeni Şafak’ın iddiasına göre, Suriye’ye 347 milyon dolar tazminat cezası veren 1 Mart tarihli mahkeme kararına göre Suriye devletinin El- Kaide’ye desteği, eğitim, finans ve teröristler için güvenli geçiş şeklinde gerçekleşmiş.

Yeni Şafak, “İsrail istihbaratı Mossad’ın, saldırılardan birkaç saat önce hedef alınan üç oteldeki vatandaşlarını tahliye ettiği o dönemde ileri sürülmüştü” diye yazarak Suriye’ye karşı Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen El Kaide ve diğer cihatçı terör örgütlerinin yanı sıra Golan Tepeleri’ndeki işgali süren İsrail devletiyle Suriye arasında da bir ilişki varmış gibi göstermeyi de ihmal etmedi.

Ancak haberin altını biraz kazıyınca, kaynağın Fransız Thierry Meyssan isimli bir komplo teorisyenine ait “www.voltairenet.org” internet sitesi ortaya çıkıyor. Haberin kaynağı olan sitedeki haberde kararı veren mahkemeden federal mahkeme olarak bahsedilmediğini ve bir “hakem heyeti”nin karar verdiği aktarılıyor. Ancak bu yargılamanın hangi yetkiyle ve ne zaman başladığı ise bilinmiyor.

Bu internet sitesi dışında hiçbir yerde haberi yapılmayan Yeni Şafak haberinin ise hızla diğer yandaş medya organları tarafından yaygınlaştırıldığı görülüyor.