AKP yandaşı Ensonhaber, plakçı Lee'nin sözlerini bakın nasıl çarpıttı

AKP yandaşı Ensonhaber, Firuzağa'daki plakçı dükkanı gerici saldırıya uğrayan Seogu Lee'nin sözlerini çarpıttı.

AKP yandaşı Ensonhaber, plakçı Lee'nin sözlerini bakın nasıl çarpıttı

AKP yandaşı kışkırtıcı yayıncılığıyla bilinen Ensonhaber, bu kez de Firuzağa’daki plakçı dükkanı gerici saldırıya uğrayan Koreli Seogu Lee’nin sözlerini çarpıttı.

Firuzağa’da Velvet İndieground Records adlı plak dükkanında düzenlenen Radiohead etkinliği gericiler tarafından saldırıya uğrayan Seogu Lee, Ot Dergisi’ne röportaj verdi.

Lee, Dergi’nin “Kalbin kırıldı mı?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Kalbim kırık evet, ama Türkler yüzünden değil. Bu olay Kore basınında da çıktı ve Kore’dekiler benim bir hata yaptığımı düşünüyorlar. İçinde yaşadığım kültüre saygısızlık ettiğimi düşündükleri için bana kızıyorlar. Böylesi daha iyi… En azından Türkleri suçlamıyorlar.”

‘Saygısızlık ettiğimi düşünüyorlar’ sözü ‘saygısızlık ettim’ oldu

Ancak yandaş Ensonhaber, Lee’nin Koreliler için kullandığı “İçinde yaşadığım kültüre saygısızlık ettiğimi düşündükleri için bana kızıyorlar” sözünü,  “İçinde bulunduğum kültüre saygısızlık ettim” şeklinde çarpıtarak haberinin başlığına çekti.

seogu

Yandaş site, içeriğiyle açık çelişki oluşturan haberinin başlığındaki tahrifatı, twitter ve facebook adreslerinde daha da ileri götürerek “Ramazan’da içki Türk kültürüne saygısızlıktı” başlığını kullandı. Lee’nin ‘pişman’ olduğunu yalanını uydurmak için basın ahlakını çiğneyen yandaş site, haberle ilgili görselinde Lee’nin gibi sunduğu gerçek dışı sözlerin üzerine bir de “Koreli genci linç etmeye kalkarlar şimdi” notunu düştü.

Koreli genç: İçinde bulunduğum kültüre saygısızlık ettim