Yeni Akit, Arap Alevilerinin oturduğu yerleri listeledi, hedef gösterdi

Yandaş Yeni Akit gazetesi, bu kez de Arap Alevileri hedef gösterdi.

Yeni Akit, Arap Alevilerinin oturduğu yerleri listeledi, hedef gösterdi

Yandaş Yeni Akit gazetesi, bu kez de Arap Alevileri hedef gösterdi.

Nefret söylemiyle hazırlanmış haberde Esad Ailesi’nin Müslüman olmadığı ve Suriyeli Alevilerin esas amacının Sünnileri yok etmek olduğu ifade edilirken Arap Aleviler dualarının yer aldığı Kitab’ül Mecmu-u adlı kitapta yer alan duaların Türkçeleri yayınlandı.

Haberde IŞİD çetelerine ve cihatçı çetelere adres gösterircesine, Türkiye’de Arap Alevilerin yaşadığı iller, ilçeler ve mahalleler listelenirken Arap Aleviliği ve Anadolu Aleviliği arasındaki farklılıklara vurgu yapılarak, bütün Aleviler hedef gösterildi.

Haberde ‘‘Arap Alevilerin Kitabu’l Mecmu’u adlı kitabı, Türk ve Kürt Alevilerin inanç ve erkân kitabı olan “Buyruk”a benzetilebilir. Ancak, burada daha fazla İsmailî etki karşımıza çıkıyor. Kitap, Nusayri Aleviliğinin, doğrudan 10. ya da 11. imama kadar uzanan bir silsile içinde ve belli dönemlerde yapılan reformlarla bugünkü şeklini aldığını gösteriyor.’’ denirken ‘‘Nusayri Aleviliği, Ali tanrısallığına dayalı batınî bir ekoldür’’ iddiası yer aldı.

Bu provokatif saldırılara “dur!” demek için

Samandağ Arap Halkı Alevileri Derneği (AHAD-DER), yandaş gazetenin hedef göstermesine karşı “Yandaş Yeni Akit gazetesi Arap Alevileri hedef gösterdi” diyerek, Türkiye’de Arap Alevilerin yaşadıkları mahalleleri listeleyen Akit gazetesini protesto ediyoruz. Dernek, “Bu provokatif saldırılara dur demek için alanlardayız.” çağrısıyla 10 Şubat (bugün) saat 17.00’de herkesi Abdullah Cömert Alanı’nda yapacakları basın açıklamasına davet etti.

arap alevileri açıklama