Yeni Türkiye yolunda 'kritik' adım atıldı: Selam Seferberliği

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde AKP Grup toplantısında yaptığı çağrısını tekrarladı: Selam seferberliği başlatalım.

Yeni Türkiye yolunda 'kritik' adım atıldı: Selam Seferberliği

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde  AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı çağrısını tekrarladı: Selam seferberliği başlatalım.

Ulusal Sesleniş konuşmasında da aynı konuya değinen Davutoğlu “Herkes komşusuna sarılsın, herkes sokakta gördüğü diğer bir kardeşine, bir vatandaşına selam versin. Bir selam seferberliği başlatalım, tanıdığımız-tanımadığımız herkese yolda selam verelim” dedi.

Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti,

“Her selam ile birbirimize barış temennisinde bulunalım. Selam verdiğimiz herkese tebessüm edelim. Onlar kaşlarımızın çatılmasını, onlar nefret dili kullanmamızı bekliyor olabilirler. Biz tebessümle, merhametle konuşalım. Kimseden nefret etmeyelim, kolektif olarak kimseyi suçlamayalım. Terörü suçlayalım, teröristi suçlayalım ama asla herhangi bir etnik, mezhebi gruba, kesime özel bir husumet beslemeyelim. Biz çok köklü bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizim şehirlerimiz her dilden, her dinden, her etnik ve mezhebi kökenden eserlerle ve oradan gelen mirasla dolu. Şehirlerimizi ihya edelim, kültürümüzü inşa edelim, geleceğimizi hep birlikte kuralım. Nasıl evimizde huzur içinde isek, sokağımızda, şehrimizde huzur içinde olabilmek için hep beraber el ele tutuşalım.”

http://gazetemanifesto.com/2016/03/29/akpden-selamlama-seferberligi/