Yılmaz Erdoğan 'ruh çağırmaya' devam ediyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen 'ünlü'lerden Yılmaz Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Yılmaz Erdoğan 'ruh çağırmaya' devam ediyor

AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ‘ünlü’lerden Yılmaz Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini açıkladı. Darbe girişiminin ardından İstanbul’da AKP’nin girişimiyle 7 Ağustos’ta düzenlenen Yenikapı mitinginde boy gösteren isimlerden olan Yılmaz Erdoğan, “Yenikapı Ruhu kalıcı olmalı” dedi.

Katıldığı bir radyo programında konuşan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini ‘tarihsel bir olay’ olarak gördüğünü ifade ederken, “Umarım kimsenin aklından bir daha böyle saçmasapan bir şey geçmez. ‘Yenikapı Ruhu’nun kalıcı olması gerekiyor. ‘Biz’in hepimize ihtiyacı var” dedi.

“Olsan ne yazar olmasan ne yazar”

Yılmaz Erdoğan, ‘Yenikapı ruhu’nun kalıcı olması gerektiğini söylese de, bu kavramın içinin ne kadar boş olduğunu, bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dile getirmişti.

Erdoğan Rize’deki bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı ruhu konusundaki tavrına değinerek, “Yenikapı ruhunda olsan ne yazar olmasan ne yazar. Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye’de bir o kadar da ne yaptı? Ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli.” demişti.