Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı BND koruyor iddiası

Eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'da BND ajanları tarafından korunduğu öne sürüldü.

Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı BND koruyor iddiası

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın nerede bulunduğuna ilişkin muamma devam ederken, AKP’nin yayın organlarından Akşam’da ilginç bir iddia yer aldı.

Haklarında yakalama kararı çıktıktan sonra Türkiye’yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ile Almanya geçtiğimiz yıl resmi açıklama yapmıştı. Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen’in Alman Federal Meclisi’ne, hükümetin cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesine gelen yanıtta, sözkonusu isimlerin nerede ikamet ettiklerine dair bilgiye sahip olmadıkları söylenmişti.

Akşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, köşesinde kaleme aldığı yazıda, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Almanya’da bir villada kaldığını ve villayı Almanya Federal Haber Alma Servisi’ne (BND) bağlı ajanların koruduğunu öne sürdü.

Kelkitlioğlu’nun yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“…Gelin size imza attıkları son skandalı anlatayım!

Hatırlarsınız, FETÖ’nün militan savcıları vardı… Zekeriya Öz ve Celal Kara’dan bahsediyorum. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Cumhuriyet gazetesine verdikleri röportajda darağcını adres gösteren bu isimler, sıkıyı görünce fare gibi yurt dışına kaçmışlardı.

Bu 2 FETÖ militanının Almanya’da olduğu kesinleşti. Bir süre öncesine kadar İsviçre ve Fransa sınırına yakın Freiburg’daki bir villada beraber kalıyorlardı. Burası, olası bir riskte ülke değiştirilmesi için özellikle seçilmişti. Zekeriya Öz’ün ailesi Almanya’ya gidince Celal Kara villadan ayrıldı. Bu bilgilere ulaşınca gidip kaldıkları villayı görüntülemek bile istedik. Ancak, karşımıza çıkan engel karşısında şok olduk.

Şimdi sıkı durun!

Almanya’ya sığınan Öz ve Kara’yı bu ülkenin istihbarat servisi BND koruyor. Alman ajanlar villa etrafında ciddi bir koruma kalkanı oluşturmuş durumda…

Bu bilgi, Almanya ile FETÖ arasındaki bağlantıyı çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.”