Ahmet Hakan AKP'nin İBB Başkanlığı için adayını açıkladı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için göstereceği adayı açıkladı.

Ahmet Hakan AKP'nin İBB Başkanlığı için adayını açıkladı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için yerel seçimde Binali Yıldırım’ın aday gösterileceğini yazdı.

Hakan’ın, büyük kısmını Topbaş’ın istifasına ayırdığı bugünkü yazısında sözkonusu iddiayı çok kesin ifadelerle dile getirmesi dikkat çekti.

Yazıda o bölüm şöyle:

“Yerel seçimde Binali Yıldırım, AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak.
*
Teklif gitti… Teklif kabul edildi…
Yani şüphe yok, belirsizlik yok.
*
Muhalefet partileri şimdiden hesaplarını buna göre yapsalar iyi olur.”

Adaylığı 1 yıldır konuşuluyor

AKP’de Binali Yıldırım’ın adaylığına ilişkin sürecin 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ‘FETÖ’ operasyonlarıyla tutuklanmasının ardından başladığı iddia edilmişti.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül‘ün haberine göre; sözkonusu süreç boyunca Topbaş’ın yerine parti kulislerinde Başbakan Binali Yıldırım adı alternatifsiz konuşulmaya başlandı. Özellikle MHP ile başkanlık sisteminde anlaşılarak referandumda bunun gerçekleştirilmesi sonrası Yıldırım’ın İstanbul’a gidişine ilişkin formüller daha da güç kazandı. Yıldırım’ın İstanbul’da belediyeyi AKP’ye kazandıracağı konusunda yaygın bir görüş birliği oluştu. Topbaş istifası eder etmez de Yıldırım’ın adaylığı partinin farklı farklı kesimlerinde açıkça ifade edilmeye başlandı.