AKP'de 'Metal yorgunluğu'nun tanımı yapıldı

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisindeki tasfiyelerin gerekçesi olarak gösterilen 'metal yorgunluğu'nun tanımını yaptı.

AKP'de 'Metal yorgunluğu'nun tanımı yapıldı

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisindeki tasfiye ve görev değişikliklerine ilişkin Genel Başkan Tayyip Erdoğan’ın sebep olarak gösterdiği ‘metal yorgunluğu’nun tanımını yaptı, partililere Erdoğan’a bağlılık çağrısında bulundu.

AKP’nin ilçe kongreleri için Antalya’ya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, burada yaptığı konuşmada Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ sözlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanımız diyor ya ‘metal yorgunluğu’, sakın ola ki metal yorgunluğunu üstünüze alınmayın. Cumhurbaşkanımızın söylediği şeyi iyi anlamak lazım, metal yorgunluğu nedir? Gönül ve nefsinize sorun, eğer ilk günkü aşkınızı, önceliklerinizi kaybettiyseniz, bu ruhla, inançla ve heyecanla hareket etmiyorsanız, öncelikleriniz değişmişse, o zaman deyin ki ‘bir dakika bende metal yorgunluğu var’.

Cumhurbaşkanımızın kastettiği budur. Nefsinize, ruhunuza, vicdanınıza sorun yola çıkarken o günkü aşkınızı, heyecanınızı hissetmiyorsanız, öncelikleriniz değişmişse, vatan, bayrak, devletin bekası söz konusu olduğunda sağına ve soluna bakınmadan ben varım, sorumlu olan benim diyemiyorsanız işte metal yorgunusunuz. Cumhurbaşkanımız işte bu istikamet üzerine bütün teşkilatlarını uyarıyor. Nefsinizi gözden geçirin, bir durum muhasebesi yapın diyor. ”

Ünal’ın sözleri, AKP teşkılatlarında son dönemde yaşanan ve devamı da gelmesi beklenen büyük değişikliklerle ilgili olarak üyelere tartışmalara girmeme ve Erdoğan’a koşulsuz bağlılık çağrısı olarak yorumlandı.