Askeri birliklerdeki zehirlenme skandallarından sonra Hükümet'ten önemli karar

Askeri birlikte yaşanan toplu zehirlenme vakalarından sonra Milli Savunma Bakanlığı, askerin tüm yiyecek ihtiyacını kamu kuruluşları tarafından karşılama kararı aldı.

Askeri birliklerdeki zehirlenme skandallarından sonra Hükümet'ten önemli karar

Askeri birliklerde yaşanan zehirlenme vakaları ve son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yaşanan at eti skandalı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı’ının dışarıdan gıda alımlarını durdurma kararı verdiği öğrenildi.

Bakanlık alınan karar doğrultusunda 2018 yılı boyunca  ülke genelindeki tüm askeri birliklerin yiyeceğini kamu kurum ve kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlardan temin edilecek. En riskli grupta yer alan et ürünleri için belirlenen kurum ise Et ve Süt Kurumu olacak. Buna göre, yeni yılda istisnasız tüm et ve et ürünleri bu kurum üzerinden alınacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Pınarsan İnş.Nak.San. ve Ltd.Şti. ile yapılan sözleşme kapsamında 2015 yılında alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti olduğu ortaya çıkması üzerine firma ile sözleşmesi feshedilerek kamu ihalelerine de giriş yasağı getirilmişti.

Aynı şekilde Manisa’da geçen yaz Mayıs ve Haziran aylarında er Hüsnü Özel’in ölümüne, dört farklı günde bini aşkın askerin de zehirlenmesine neden olan Rota Yemekçilik’e aylar sonra ihale yasağı gelmişti. 2016 yılında yaşanan zehirlenme olayı nedeniyle Maliye Bakanlığı, şirkete bir yıl ihalelere girme yasağı koymuştu.