Barzani'den referandum sonrası ilk açıklama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde yapılan ‘bağımsızlık referandumu’ndan sonra Mesut Barzani’den ilk açıklama geldi. Mesut Barzani, referandumda “Evet” dediklerinden dolayı Kürdistan halkına teşekkür ederek, Irak hükümeti, komşu ülkeler ve uluslararası topluma diyalog ve müzakereye hazır olduklarını söyledi. Referandumda gösterdikleri yüksek katılımdan dolayı halka teşekkür eden Başkan Barzani, “Bu önemli günü bize nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz”... View Article

Barzani'den referandum sonrası ilk açıklama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde yapılan ‘bağımsızlık referandumu’ndan sonra Mesut Barzani’den ilk açıklama geldi.

Mesut Barzani, referandumda “Evet” dediklerinden dolayı Kürdistan halkına teşekkür ederek, Irak hükümeti, komşu ülkeler ve uluslararası topluma diyalog ve müzakereye hazır olduklarını söyledi.

Referandumda gösterdikleri yüksek katılımdan dolayı halka teşekkür eden Başkan Barzani, “Bu önemli günü bize nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz” ifadesini kullandı.

“Siz bağımsızlığa ‘Evet’, Enfal ve soykırıma ‘Hayır’ dediniz” diyen Barzani, Kürdistan halkının 25 Eylül ile önemli ve yeni bir döneme girdiğini ifade ederek, “Liderlerimiz hasretle bu günü görmek istedi ancak şehit düştüler. Kürdistan halkı, sabrınızla başarıyı kaydettiniz” dedi.