Binali Yıldırım dalgasını geçiyor: Bütün hayat tarzları güvencemiz altında

Başbakan Binali Yıldırım Reina'ya silahlı saldırı sonucu 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından 'yaşam tarzı' güvencesi verdi.

Binali Yıldırım dalgasını geçiyor: Bütün hayat tarzları güvencemiz altında

Başbakan Binali Yıldırım AKP grup toplantısında gece kulübü Reina’ya silahlı saldırı sonucu 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasında, yılbaşı gecesi Reina’da eğlenen insanların katledilmesiyle birlikte başlayan daha da artan ‘yaşam tarzı’ tartışmalarına, “Bu ülkede bütün hayat tarzları devletin güvencesindedir” diyerek cevap verdi.

Yıldırım’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Masum ve savunmasız sivil insanları mutlu ve güzel anlarında katleden alçakların amacı ülkemize korku sarmak, ülkemize zarar vermek. Farklı yaşam tarzı, inançlar üzerinden ayrışacağımızı bekliyorlarsa yanılıyorlar. Türkiye bir hukuk devletidir, hayat tarzlar, inançlar, düşünceler devletin güvencesindedir. Her türlü ayrımcılığı, kin ve nefret söylemini reddediyoruz. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bizler çoğulcu, demokratik hukuk düzenimizi özenle muhafaza edeceğiz. ”

Yıldırım doğru mu söylüyor?

Yıldırım’ın bu iddialı sözü akıllara çok da uzak olmayan, geçtiğimiz 2-3 hafta içerisinde yaşananları getirdiğinde fazlasıyla soru işareti yaratıyor. Ülke genelinde haftalardır milli eğitim müdürlüklerinden AKP’li yazar ve ‘ünlü’lere, cemaat ve tarikat liderlerinden kimi parti gençlik teşkılatlarına kadar yılbaşı kutlamalarına karşı düşmanca eylem ve söylemlerde bulunarak adeta kampanya yürütülürken Hükümet’in hiç bir önlem almadığı biliniyor. Gerici söylem ve tehditlerle gelinen 31 Ocak gecesinde yaşanan Reina Katliamı’nın ardından da durmayan ve bu kez ‘oh olsun’ minvalinde devam eden yorumlarla ilgili de Bakanlık ve savcılıklar nezdinde somut bir adımın atılmadığı da ortada.