Çavuşoğlu, Londra saldırısı için Erdoğan'ı ima eden yayın organına mülakat verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin aşırı şağ ve göçmen karşıtı görüşleri ile bilinen Breitbart haber ajansına mülakat verdi.

Çavuşoğlu, Londra saldırısı için Erdoğan'ı ima eden yayın organına mülakat verdi

ABD’nin başkenti Washington’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin ırkçı ve göçmen karşıtı görüşleri ile bilinen Breitbart haber ajansına mülakat verdi.

Geçtiğimiz hafta Almanya ve Hollanda ile yaşanan kriz sonrasında bu ülkeleri “nazi”, “faşist” ve “ırkçı” şeklinde suçlayan Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden, ırkçı ve göçmen karşıtı görüşleriyle tanınan haber sitesi Breitbart’a mülakat verdiğini paylaştı. Çavuşoğlu’nun mülakatının önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

Breitbart haber ajansının eski yöneticisi Steve Bannon, ırkçı ve göçmen karşıtı fikirleriyle biliniyor. Bannon, Trump’ın başkanlık kampanyasına destek olmak için Breitbart’taki görevinden istifa etmişti. Bannon, şu an Trump’ın baş stratejisti ve baş danışmanı olarak görev yapıyor.

Breitbart News, gün içerisinde Erdoğan’ın “Siz böyle davranmaya devam ederseniz, hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle sokağa adım atamaz” sözlerini, Londra saldırısından sonra twitter hesabından “Zamanında” şeklinde paylaşarak imada bulundu.