Çiftçiler 'dinen caiz değil' deyip sigortaya karşı çıktı, Diyanet'e 'fetva' çağrısı yapıldı

AKP Türkiyesi'nde gericiliğin geldiği boyut acı bir örnekle haberlere yansıdı.

Çiftçiler 'dinen caiz değil' deyip sigortaya karşı çıktı, Diyanet'e 'fetva' çağrısı yapıldı

Gerici ve piyasacı AKP iktidarının Türkiye’sinde bugün gelinen durumun vehameti açısından çarpıcı bir örnek daha haberlere yansıdı.

Türkiye’nin toplam tarımsal üretiminin %10’unun karşılandığı Konya’da devletin yardımı kestiği çiftçiler, ekili ürünlerini sigortalanması teklifine de ‘dinen caiz olmadığını düşündükleri’ için karşı çıktı. Konya’nın Karatay ilçesi Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker ise bu durum karşısında Diyanet’i ‘fetva’ya çağırdı.

Kavuneker, “Bu uyarıyı SMS yoluyla ve kış boyunca köylerde yaptığımız eğitimlerde dile getirdik. Çiftçilerimizden arazilerdeki ekili alanları TARSİM sigortasıyla sigortalamalarını istedik. Herhangi bir kuraklık veya doğal afette, sigortanın devreye gireceğini, devletin çiftçiye herhangi bir yardım yapmayacağını duyurduk” dedi.

‘Caiz değil’ engeli

Kavuneker, uyarılara rağmen çiftçilerin ekili alanları sigortalatmadığına dikkat çekerek, şunları “Çiftçimiz ekili alanlarını sigortalatmıyor. Çiftçilerimizin sigorta yaptırmamasının en büyük sebebi; dinen caiz olmadığını düşünmesidir.” dedi.

Kavuneker sorunun çözümü için de Diyanet’e çağrıda bulunup “Bununla ilgili fetva makamlarının açıklama yapması lazım. Yapılacak sigortanın haram veya helal olduğunu söylemesi lazım.” diye konuştu.