Davutoğlu'na yakın gazetede AKP iddiası: Tepkilerin fiile çıkması an meselesi...

AKP'li Eski Başbakan ve halen AKP'li milletvekili Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinde, AKP'deki tasfiyeler için ilginç iddialarda bulunuldu.

Davutoğlu'na yakın gazetede AKP iddiası: Tepkilerin fiile çıkması an meselesi...

Eski Başbakan ve halen AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinde, AKP’de son dönemde Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu var’ gerekçesiyle başlattığı tasfiye ve görev değişiklikleri hedef alındı.

Gazetenin yazarı Hakan Albayrak tarafından kaleme alınan yazıda, AKP teşkılatlarına genel merkez tarafından yapılan müdahaleler için “Gittikçe yükselen bir tepki var. Bu tepki şimdilik homurtu halinde ama ‘kuvveden fiile çıkması’ an meselesi.” değerlendirmesi yapıldı.

Davutoğlu döneminin politikalarını öven yazar Albayrak,  başlıklı şu sıralar parti içinde yaşananlara ilişkin “Erdoğan’ın AK Parti’de sorun olarak sadece teşkilatlardaki “metal yorgunluğu”nu görmesi, teşkilatlara yüklenmekten gayrı bir ‘özeleştiri’ye yanaşmaması tuhaftır.” ifadelerini kullandı.

Albayrak’ın “AK Parti çevrelerinde yükselen tepki” başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Ahmet Davutoğlu, dış siyasette fazla agresif olmakla suçlanıyordu; başbakanlıktan uzaklaştırıldığında ‘Bundan sonra dostlar çoğalıp düşmanlar azalacak’ denildi.
Ne var ki tam tersi oldu bunun; dış siyaset asıl Davutoğlu’ndan sonra agresifleşti ve dostlar azalıp düşmanlar çoğaldı.
***
Hal bu iken, Erdoğan’ın AK Parti’de sorun olarak sadece teşkilatlardaki “metal yorgunluğu”nu görmesi, teşkilatlara yüklenmekten gayrı bir ‘özeleştiri’ye yanaşmaması tuhaftır.
Erdoğan, doğrudan doğruya kendi tarz-ı siyasetinden kaynaklanan asıl sorunları görmezden gele dursun (veya onları sorun olarak görmeyi reddede dursun), AK Parti çevrelerinde -hükümet mahfilleri ve hatta Beştepe dahi- bunlar yaygın olarak konuşuluyor.
***
Erdoğan’ın doğrularını besleyip yanlışlarının önüne geçen akil adamların, parti yönetiminden ve hükümetten bir bir uzaklaştırılması eleştiriliyor.
Eski AK Parti’ye, ortak akla, kadro hareketine duyulan özlem ifade ediliyor.
Gittikçe yükselen bir tepki var.
Bu tepki şimdilik homurtu halinde ama ‘kuvveden fiile çıkması’ an meselesi.”