El Kaide şeyhi Muhaysini, gerici Nurettin Yıldız'a referans oldu!

El Kaide yanlısı Tahrir Şam örgütünün 'şeyh'i Abdullah el Muhaysini, gerici yazar Nureddin Yıldız'ın kitabını önerdi.

El Kaide şeyhi Muhaysini, gerici Nurettin Yıldız'a referans oldu!

Suriye’de El Kaide yanlısı Tahrir Şam örgütünün ‘şeyh’i Abdullah el Muhaysini, Türkiye’ye yönelik olarak çektiği videoda, gerici yazar Nureddin Yıldız’ın kitabını önerdi.

El Nusra Cephesi’nden ayrılan Tahrir Şam örgütünün liderlerinden Muhaysini, yayınladığı bir videoda İslamcı yazar Nureddin Yıldız’ın kitabını önerdi.

​Aralarında Türkiye’den Suriye’ye giden cihatçıların da yer aldığı bir medya ekibi oluşturduğu bilinen Suudi cihatçı Muhaysini’nin, Türkiye’deki sempatizanları için hazırlanan videoları YouTube hesabında yayımlanıyor.

27 Mayıs tarihli videosunda, “Burada faziletli Şeyh Nureddin Yıldız’ın ‘Ramazan Risalesi’. Medyadan sorumlu kardeşler bana gösterdi” diyen Muhaysini, takipçilerine Yıldız’ın kitabının okunmasını tavsiye ediyor.

Sosyal Doku Vakfı adlı dinci kuruluşun Başkanı Nurettin Yıldız, “6 yaşındaki çocuklarla evlenebilir”, “çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor” ve “kadın haber sunduğunda erkeklerin ona bakmasında sakınca var ama haber sunan erkeğe kadınlar bakabilirler, bakmadan bakmaya fark var” gibi skandal ifadeleriyle tanınıyor.