Erdoğan başka bir ülkeden seslendi: Hiç bir vatandaşımızın hayatı OHAL nedeniyle etkilenmemiştir"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11 aydır devam eden OHAL uygulamasını savunmaya devam etti.

Erdoğan başka bir ülkeden seslendi: Hiç bir vatandaşımızın hayatı OHAL nedeniyle etkilenmemiştir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ardından ilan edilen ve 11 aydır devam eden OHAL uygulamasını savunmaya devam etti.

Kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabul eden Erdoğan burada yaptığı konuşmada adeta “Türkiye’den mi bahsediyor?” dedirtti.

Hemen her gün ülkenin başka bir yerinden başta toplantı ve gösteri yürüyüşleri için olmak üzere yasaklanma haberlerinin geldiği, işçilerin grev haklarının engellendiği OHAL Türkiyesi’ni savunan Erdoğan, Türkiye’yi yasaklardan kurtardıklarını öne sürdü.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“OHAL’den kimse etkilenmedi”

“Elini vicdanına koyanlar ülkemizin nereden nereye geldiğini gayet iyi bilmektedir. Ülkemizdeki OHAL sadece terör örgütlerine karşı kullanılmaktadır. Hiçbir vatandaşımızın günlük hayatı OHAL’den etkilenmemiştir. Göreve geldiğimizde OHAL vardı ama bütün vatandaşlarımız rahatsızdı. O zaman biz bir ayda OHAL’i kaldırdık. Ama değişen bir şey olmadı biz OHAL’i kaldırırken terör örgütleri bölgede terör estirmeye devam etti. Sabır, sabır bugüne kadar geldik.

“Türkiye’yi yasaklardan kurtardık…”

Jandarma eskiden beri acısıyla tatlısıyla milletimizin hayatında önemli bir yere sahip olmuştur.Milletimiz jandarmanın hakkını daima teslim etmiştir. Biz Türkiye’yi yasaklardan kurtardıkça bu konudaki şikayetlerde giderek azalmıştır. Bugün ülkemizde demokrasi insan hakları diyerek şahsımı hükümetimizi polisimizi jandarmamızı hatta güvenlik korucularımızı eleştirenlerin çoğu ideolojik saplantıyla hareket etmektedir.

“Tarih yazıyorsunuz”

Son dönemde Kato Dağı, Cudi bölgede verilen yiğitçe mücadele unutulmayacak. Sizler bir tarih yazıyorsunuz. Şehitlerimiz bu tarihin mezar taşı olmaktan öte köşe taşları olacaktır. Birbirinizi bu vatan için sevin, birbirinizi Allah için sevsin. Rabbim bize de inşallah o makamı nasip etsin.”