Erdoğan pişkinliği: Biz rahat yaşayacağız diye insanların emeğini, alın terini sömüremeyiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, D-8 Zirvesi'nde yine yalanlara doymadı.

Erdoğan pişkinliği: Biz rahat yaşayacağız diye insanların emeğini, alın terini sömüremeyiz

Şişecam’da haksız şekilde işinden atılan cam işçileri başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde emekçilerin haklarına yönelik saldırılar tüm hızıyla devam ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan hayret ettiren sözler geldi.

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) toplantısında konuşan Erdoğan, “Biz kendimiz rahat yaşayacağız diye milyarlarca insanın emeğini, alın terini sömüremeyiz” ifadelerini kullandı.

Partisinin 15 yıllık iktidarı boyunca ülkenin tüm kaynaklarının sınırsızca sermayenin hizmetine ve doğanın talanına açılmasının ve yine patronların çıkarları için emekçileri yoksulluğa ve işsizliğe iten politikaların sorumlusu değilmiş gibi konuşan Erdoğan’ın açıklamalarındaki o bölüm şöyle:

Biz çevreyi kirleten, doğal kaynakları düşüncesizce tüketen, kazanç uğruna savaşı, çatışmayı, katliamları meşru gören bir kalkınma modelini asla benimseyemeyiz. Biz kendimiz rahat yaşayacağız diye milyarlarca insanın emeğini, alın terini sömüremeyiz. Kendilerinde on binlerce nükleer başlık olan ülkeler, binlerce nükleer başlık olan ülkeler başkaları yaparken ‘Hayır yapamazsınız’ deme hakkını acaba kendilerinde nereden buluyorlar? Bunu hangi adalet anlayışıyla açıklayacağız. ‘Ben güçlüyüm, öyleyse ben ne dersem olur’ mantığıyla mı yapacağız. İnsanı merkeze almadan, insana hak ettiği değeri vermeden hiçbir sorunun üstesinden gelemeyiz.”