Erdoğan'ı kızdıran Kavurmacı sorusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kadir Topbaş'ın 'FETÖ' soruşturmasında tutuklandıktan sonra "sağlık sorunları" gerekçesiyle tahliye edilen işadamı damadına ilişkin konuştu.

Erdoğan'ı kızdıran Kavurmacı sorusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklandıktan sonra “sağlık sorunları” gerekçesiyle tahliye edilen işadamı damadı Ömer Faruk Kavurmacı’ya ilişkin konuştu.

NATO Zirvesi için Belçika’ya hareket etmeden önce havaalanında basın açıklaması yapan Erdoğan, gazetecilerden Kavurmacı sorusu gelince “yargı”yı hatırlayıp sorumluluğu AKP’nin üzerinden atmaya çalıştı.

Erdoğan’ın ‘Kavurmacı’ yanıtı şöyle:

“Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söylerim, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kimse bu söyle! Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsan, bu konu şu anda yargıyla alakalı. Kalkıp denetimli serbestlik kararı vermiş, beraat vermemiş. Dolayısıyla yargıyla alakalı bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu olmadığı halde AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleriyle uğraşsınlar.”