Eşref Kolçak: Ahlak yoksunu Şahin Özer, insan diye kabul etmediğim İbrahim Tatlıses...

Harun Kolçak'ın ölümünün üzerinden yaklaşık 10 gün geçerken, babası aktör Eşref Kolçak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eşref Kolçak: Ahlak yoksunu Şahin Özer, insan diye kabul etmediğim İbrahim Tatlıses...

Prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrılan müzisyen ve şarkıcı Harun Kolçak’ın ölümünün üzerinden yaklaşık 10 gün geçerken, babası aktör Eşref Kolçak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Oğlu Harun Kolçak’ın ölümünün hemen arkasından Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’na kaleme aldığı yazıda “alkol ve uyuşturucu bağımlılığı” iddiasında bulunması nedeniyle büyük öfke duyan baba Kolçak, “Ya bu kadar terbiyesizlik olur mu? O yazıyı yazana küfür bile etmem!” ifadelerini kullandı.

90 yaşındaki Eşref Kolçak, oğlunun albümlerini çıkarmayan yapımcıların savsaklayan tavırları nedeniyle de üzüldüğünü belirtirken, AKP’li İbrahim Tatlıses ve Şahin Özer’e çok sert ifadelerle yüklendi.

Posta’dan Işıl Cinmen‘e konuşan Eşref Kolçak’ın ifadelerinde ilgili bölümler şöyle:

Size söylediği son cümle ne oldu?

“Ben iyiyim. Telefonu doktora veriyorum, doktorla konuş.” Son cümlesi buydu. Öleceğini biliyordu. Uzatmak istemedi. İlaçlarını da kasıtlı olarak almıyordu. 15 Temmuz doğum günüydü, birkaç gün sonra da öldü… Ama öldüğünü hissettim biliyor musun

Uyuşturucu ve alkol kullandığıyla ilgili yazı mı?

Evet. Adamı tanımam… Cengiz Semercioğlu diye biri yazmış. Ya bu kadar terbiyesizlik olur mu? Ayıptır! Ölen birini kötüleyerek ne kazanırsın be adam. Alkol tamam… Ama Harun katiyen uyuşturucu kullanmadı. Doktoru da açıkladı. O yazıyı yazana küfür bile etmem!

Harun Bey’in alkol sorunu var mıydı?

Vardı. Bir-iki defa hastaneye zor yetiştirdim. Ben de zamanında çok alkol aldım ama bir yerden sonra gider yatardım. Ah benim dik kafalı Harun’um… O öyle değildi ki… Komaya girene kadar devam ederdi. Çok üzülüyordum ama “Baba karışma sen” derdi. Üzerine gittikçe daha beter olur diye gitmedim. Başkasına zarar veremediği için kendisine verdi. İncitmemek için incindi.

Niye üzgündü?

Haruncuğum yapımcılar tarafından çok harcandı. İnsan diye kabul etmediğim İbrahim Tatlıses… Ondan evvel de Şahin Özer denen ahlak yoksunu… Biri üç yıl, öbürü dört yıl Harun’u oyaladı. Oğlanın yedi yılını mahvettiler. “Bugün yarın, bugün yarın” diye diye albümlerini yapmadılar, bırakmadılar da… Alkolle o hırsını tatmin etmeye çalışıyordu ama mutlu öldü.