Hamburg'da G-20 karşıtlarına ST. Pauli kucak açıyor

Almanya'da G-20 karşıtı protestolar sürerken, St. Pauli kulübü stadyumunu G20 protestocularına açıyor.

Hamburg'da G-20 karşıtlarına ST. Pauli kucak açıyor

Almanya’nın Hamburg kentinde Cumhubaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı G-20 zirvesine karşı büyük protesto gösterileri düzenlenirken, eylemcilere sol kimliğiyle bilinen St. Pauli futbol takımı kapılarını açtı.

Bundesliga 2’de mücadele veren Hamburg’daki futbol kulübü, G20 zirvesini protesto etmek için gelen göstericilere destek veriyor. Stadyumda yatacak yer sunan kulüp yönetimi böylelikle “absürt kamp yasaklarına” tepki gösterdiğini açıkladı.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre, Millerntor Stadı’ndaki tribünlerin altında 200 kişiye yatma imkanının verilebileceğini bildiren St. Pauli yönetimi, ayrıca protestocuların burada tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını gidermesinin de mümkün olduğunu duyurdu. Ayrıca protestoların organizatörleri tarafından stadyumda mobil mutfak kurulacağı bildiriliyor.

Kulüp yönetiminden “Yes we camp” (Evet, kamp yapıyoruz) başlığıyla yapılan basın açıklamasında bu karar ile “insan hakları, ifade özgürlüğü ve toplanma hakkı konusunda bir tavır sergilemek” istedikleri dile getirildi. St. Pauli futbol kulübünün canlı bir kültürü simgelediği ve desteklediği belirtildi.