HDP Milletvekili Paylan'ın suikast iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

HDP Milletvekili Garo Paylan'ın suikast iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

HDP Milletvekili Paylan'ın suikast iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

HDP Milletvekili Garo Paylan’ın Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ile AKP iktidarında ülkeyi terk eden gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik bir saldırı olacağına dair istihbarat aldıklarına ilişkin yaptığı basın açıklamasına soruşturma başlatıldı. Paylan tanık olarak dinlenecek.

GARO PAYLAN, ‘SUİKAST LİSTESİ VAR’ DEMİŞTİ

Garo Paylan, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında ortada hedefteki isimlerin olduğu bir suikast listesi bulunduğunu söylemişti: “Kendi ülkesinde özgürce yazamayan, konuşamayan aydınlarımıza, gazetecilerimize ‘Siz nerede olursanız olun, size susturmayı biliriz’ mi denmek isteniyor? Yoksa yine bu iklimden faydalanmak isteyen derin güçler mi harekete geçti? Avrupa’da yaşayan Türkiyelileri hassas ve dikkatli olmaya, hükümeti ve ilgili kurumları sorumluluk almaya davet ediyorum. Tek bir kişiye yönelik değil bir suikast listesi var. Orada hedefte olan isimler ve kurumlar var. Onların mekanlarına dönük saldırılar olabilir. Onlarla ilgili tedbirler alınıyor Avrupa’da. Türkiye merkezli olduğu net bir şekilde belgeleriyle ortada. Türkiye’nin de bu konuda tedbirler alması ve bu dinamik neyse onunla ilgili bilgi alınması için istihbarat kurumlarına ve hükümete bilgi verdim. Harekete geçtiler diye biliyorum.”
Garo Paylan’ın iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve Garo Paylan’ın da tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“HDP milletvekili Garo PAYLAN’ ın 20.12.2017 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapmış olduğu basın açıklaması ile ilgili olarak Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, Milletvekili Paylan tanık olarak dinlenilmek üzere Başsavcılığımıza davet edilmiştir. ”