İBB: Koku atık su kolektöründen kaynaklanıyor, insan sağlığına zararı yok!

Tuzla'da çok sayıda vatandaşı etkileyen gaz sızıntısı ile ilgili İBB yazılı açıklama yaptı.

İBB: Koku atık su kolektöründen kaynaklanıyor, insan sağlığına zararı yok!

Tuzla İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde genizleri yakan ve çok sayıda vatandaşın hastanelik olduğu koku ile ilgili İBB’den açıklama geldi. Açıklamada kokunun atık su kolektöründen kaynaklandığı belirtilirken insan sağlığını tehdit eden bir durum olmadığı öne sürüldü.

İBB’den yapılan açıklama şöyle:

“Akşam saatlerinde Tuzla’da bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İBB ekipleri süratle bölgeye sevkedilmiş olup; sözkonusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.

İlk incelemelerde, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir.

İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır.

İBB birimleri, atıksu kolektörlerine kaçak kimyasal deşarjların kaynağını ve vidanjörlerle savaklama yapılıp yapılmadığını tespit için çok yönlü incelemelerini sürdürmektedir.
Ayrıca, kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ Laboratuvarlarında analiz edilmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bütün birimleri ile, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli inceleme ve araştırmalarına devam etmekte olup, sorumlulular hakkında adli ve hukuki yollar sonuna kadar takip edilecektir.

Komuoyuna önemle duyurulur.”

http://gazetemanifesto.com/2017/12/26/afad-ekipleri-tuzladaki-koku-icin-cihaza-tanimli-olmayan-bir-gaz-aciklamasi-yapti/

http://gazetemanifesto.com/2017/12/25/chpli-akif-hamzacebi-tuzladaki-kokunun-kaynagi-bir-tesisin-kimyasal-tankindan-sizan-nitrik-asit/

http://gazetemanifesto.com/2017/12/25/istanbul-tuzlada-yayilan-agir-gaz-kokusu-endise-yaratti/