İftara katılmayan belediye personeline soruşturma!

Van'da kayyım atanan belediyelerce organize edilen iftara katılmayan belediye personeli hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İftara katılmayan belediye personeline soruşturma!

Van’da kayyımın idaresi altındaki Büyükşehir Belediyesi ve Gevaş Belediyesi tarafından organize edilen iftara katılmayan belediye personeli hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Gevaş’ta 9 Haziran 2017’de ilçe meydanında verilen iftar sonrası, iftara katılmayan personele Gevaş Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Altındaş imzalı bir soruşturma yazısı gönderildi. Yazıyı alan personel şoke olurken, bir hafta içinde savunma gönderilmesi istendi. Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Gevaş Belediyesi olarak Van Büyükşehir Belediyemiz ile müştereken düzenlediğimiz iftar programı kapsamında tüm belediye personellerimizin katılması konusunda başkanlığımızın almış olduğu kararlar doğrultusunda, katılmadığınız başkanlığımızca tespit edilmiştir. Tutulan tutanağa istinaden yazılı savunmanızı en az 7 gün içinde başkanlığımıza sunmanız gerekmektedir.”

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

‘Terör saldırısı’ bahanesi

Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

Konuyla ilgili açıklama yapan AKP’li Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ise, ilgili personele açılan soruşturma skandalı için ‘terör saldırısı’ bahanesini uydurdu. Hakan, iftarın olduğu gün ‘terör saldırısı’ olduğunu ve atılan 2 roket mermisinden birinin ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına, birinin de iftar yapan vatandaşların üzerinden geçerek havada infılak ettiğini hatırlatıp, “İftara gelmeyen personelin saldırıdan haberi olduğu” zannıyla soruşturma başlatıldığını iddia etti. Hakan’ın sözleri şöyle:

“Bu iftara çağrıldığı halde gelmeyen personelin sanki terör saldırısından haberi varmış gibi dedikodular dolaşmaya başladı. Bu dedikoduların önüne geçmek için başkan yardımcım böyle bir idari tespit yapmak istemiş. Ancak yazı farklı algılanmış. Ancak resmi bir yazı. Bu yazının farklı yönlere çekilmemesi için ifadeler çok dikkatli kullanılmalıydı. Gevaş’a döndükten sonra ben de kendim bu konuyu araştıracağım.”