İşçilerden AKP'nin açıkladığı asgari ücrete tepkiler gelmeye başladı: Bu asgari değil, sefalet ücretidir!

Bugün akşam saatlerinde AKP’nin açıkladığı yeni asgari ücret rakamının yine yoksulluk sınırının altında açıklamasına işçilerden tepkiler gelmeye başladı.

İşçilerden AKP'nin açıkladığı asgari ücrete tepkiler gelmeye başladı: Bu asgari değil, sefalet ücretidir!

Bugün akşam saatlerinde AKP’li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıoğlu’nun yeni asgari ücret rakamının yine yoksulluk sınırının altında açıklamasına işçilerden tepkiler gelmeye başladı.

İnşaat işçileri, AKP’nin 1.603 TL olarak açıkladığı yeni asgari ücrete karşı tepki gösterdi. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) yazılı olarak yaptığı açıklamada, “En temel ihtiyaçlarımıza zam yapılırken elini korkak alıştırmayan hükümet, biz işçilerin ücretini belirlemeye geldi mi bizden fedakarlık bekliyor. Belirlenen asgari ücret biz işçilerle alay etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Patronların işçilere açlık sınırının altında bir yaşamı reva gördüğü belirtilen açıklamada, başta inşaat işçileri olmak üzere tüm işçileri örgütlenmeye ve patronlara karşı mücadele etmeye çağrıldı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın açıklaması şöyle:

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret miktarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıoğlu’nun açıklamasıyla yeni yılda net asgari ücret tutarı 1.603 TL oldu.

En temel ihtiyaçlarımıza zam yapılırken elini korkak alıştırmayan hükümet biz işçilerin ücretini belirlemeye geldi mi bizden fedakarlık bekliyor.

Belirlenen asgari ücret biz işçilerle alay etmektir.

Hükümet bu asgari ücretle bizleri açlığa mahkum etmektedir.

Hükümet bu asgari ücretle patronların partisi olduğunu tekrar bizlere hatırlatmaktadır.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası olarak bizleri açlık sınırının altında yaşamayı reva gören patronlara ve temsilcilerine karşı tüm işçileri örgütlenmeye mücadele etmeye çağrıyoruz.

Kaderimizi patronların eline bırakmayalım!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

SEFALET ÜCRETİ Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret miktarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide…

Gepostet von İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası am Freitag, 29. Dezember 2017