İsrail polisi Filistinlilere gerçek mermi ile müdahale ediyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrası Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da protestolar sürüyor.

İsrail polisi Filistinlilere gerçek mermi ile müdahale ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrası Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’da protestolar sürüyor. Batı Şeria’daki eylemlerde onlarca kişinin yaralandığı açıklandı.

Sputnik muhabiri İsrail polisinin Kudüs’teki Şam Kapısı önünde protestoculara müdahale ettiğini açıkladı. Müdahalede yaralananlar olduğu belirtildi.

Ancak Şam Kapısı önündeki gerginliğin kısa sürdüğü belirtildi.

Sabah saatlerinde İsrail Kudüs’e yüzlerce ek polis kuvvetini konuşlandırmıştı.

Sağlık görevlileri Batı Şeria’da İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda ise yaklaşık 40 kişinin yaralandığını duyurdu.

Associated Press, cuma namazının ardından Batı Şeria’daki El Halil, Beytüllahim ve Ramallah’da İsrail güvenlik güçleri ile yüzlerce Filistinli arasında çatışma çıktığını duyurdu.

Eylemciler İsrail askerlerine taş atarken, askerler göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Dün yaşanan çatışmaların ardından İsrail Batı Şeria’ya da takviye birlikler göndermişti.

Filistin Kızılayı İsrail-Gazze sınırında askerlerin gerçek mermi kullandığını ve 5 Filistinli’nin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Filistinli Maan haber ajansı dünkü çatışmalarda da 9’u gerçek mermiyle 50’den fazla Filistinli’nin yaralandığını açıklamıştı.