İstanbul'da 24 saatlik su kesintileri

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli gibi büyük ve şehrin göbeğinde olan ilçelerinde çok uzun süreli su kesintileri yaşanıyor.

İstanbul'da 24 saatlik su kesintileri

İstanbul’un Avrupa yakasındaki Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli gibi büyük ve şehrin göbeğinde olan ilçelerinde çok uzun süreli su kesintileri yaşanıyor.

23 Aralık 2017 (dün) 14:00 civarında başlayan su kesintileri, üzerinden uzunca vakit geçmesine rağmen hala devam ediyor.

Manifesto’ya ulaşan bir okuyucumuz, Şişli’de oturduğunu ve sularının ilk olarak 23 Aralık günü (dün) saat 14:00 civarında kesildiğini belirtti. Hiçbir uyarı yapılmadan suların kesildiğini ifade eden B.C. İSKİ’yi aradıklarında suların en geç 22:00’da geleceğini öğrendiğini belirtti. 22:00 olmasına rağmen suların gelmemesi üzerine İSKİ’yi bir kez daha arayan B.C. suların saat 04:00’e kadar gelmesinin beklenmediğini öğrendi. Sabah uyandığında suların hala olmadığını gördükten sonra İSKİ’yi bir kez daha arayarak kesintinin 24 Aralık 15:05’te sonlanacağını öğrendi. “Çok mağduruz. Dünden beri ne ellerimizi yıkayabildik ne de ihtiyaçlarımızı giderebildik. Böyle iş mi olur? Haftaiçi zaten çalışıyoruz, haftasonu eve gelip dinleneceğimiz yerde bir de bu su kesintileriyle uğraşıyoruz” diye konuştu.

Uzun süreli su kesintisinden mağdur olan G.T ise, “2017 yılında Türkiye’nin merkezinde, İstanbul’un göbeğinde 24 saatlik su kesintisi yaşanıyor. Bu akıl alır bir şey mi? Bir de AKP’liler için belediyecilikten anlıyorlar deniliyor. Ne toplu taşımacılıktan, ne de altyapıdan anlıyor bunlar. Mecidiyeköy’de ortalama 3 haftada 1 su kesintisi yaşar olduk.” diye konuştu.

İSKİ’den yapılan yeni uyarıya göre su kesintilerinin bugün de süreceği ve saat 15:05’e kadar sürmesi beklendiği ifade ediliyor.

 

Su kesintilerinin yaşandığı ilçeler ise şu şekilde:

  • Beyoğlu: Kılıç Ali Paşa Mah,Kocatepe Mah,Katip Mustafa Celebi Mah,Kececi Piri Mah,Kulaksız Mah,Örnektepe Mah,Şehit Muhtar Mah,Piri Paşa Mah,Sütlüce Mah,Kaptanpaşa Mah,Cukur Mah,Cihangir Mah,Bostan Mah,Bülbül Mah,Fetihtepe Mah,Halıcıoğlu Mah,Hüseyinağa Mah,Gümüşsuyu Mah,Hacı Ahmet Mah.
  • Beşiktaş:  Vişnezade Mah,Muradiye Mah.
  • Eyüpsultan: Mimar Sinan Mah,Mithatpaşa Mah,Güzeltepe Mah,Alibeyköy Mah,Göktürk Merkez Mah
  • Kağıthane: Talat Paşa Mah,Telsizler Mah,Seyrantepe Mah,Sultan Selim Mah,Yahya Kemal Mah,Çeliktepe Mah,Şirintepe Mah,Yeşilce Mah,Çağlayan Mah,Ortabayır Mah,Gürsel Mah,Hamidiye Mah,Emniyetevler Mah,Gültepe Mah,Harmantepe Mah,Merkez Mah,Nurtepe Mah,Hürriyet Mah,Mehmet Akif Ersoy Mah
  • Şişli: Mecidiyeköy Mah,Merkez Mah,Halide Edip Adıvar Mah,Kuştepe Mah,İnönü Mah,İzzet Paşa Mah,Mesrutiyet Mah,Paşa Mah,Halaskargazi Mah,Cumhuriyet Mah,Duatepe Mah,19 Mayıs Mah,Bozkurt Mah,Fulya Mah,Gülbahar Mah,Ergenekon Mah,Feriköy Mah