Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri açan biziz niye kapatalım?

Kılıçdaroğlu 'Efendim gelirse Kılıçdaroğlu imam hatipleri kapatacak'. Bu propagandayı yapıyorlar. Niye kapatalım? İmam hatipleri açan biziz, niye kapatalım?" dedi.

Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri açan biziz niye kapatalım?

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Efendim gelirse Kılıçdaroğlu imam hatipleri kapatacak’. Bu propagandayı yapıyorlar. Niye kapatalım? İmam hatipleri açan biziz, niye kapatalım?” diyerek yine imam hatipleri kuran parti olmakla övündü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da İstanbul, Mersin, Adana, Balıkesir, Bursa dahil büyük şehirleri de alacaklarını savunarak, “Hiç endişem yok. Ben kime güveniyorum? Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. Tek güvencem budur.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’deki Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi.

Kadınların dileklerini ve sorularını dinledikten sonra, konuşmasına kendisinden söz ederek başlayan Kılıçdaroğlu, “7 kardeşiz. Rahmetli abim de okuma yazma bilmezdi, büyük ablam da okuma yazma bilmez. 7 kardeş içinde üniversiteye giden sadece benim. Hani eleştirirler ya ‘CHP entellerin partisi’ diye. İşte o entellerden birisi de benim. 7 kardeşten üniversiteye giden, annesi okuma yazma bilmeyen bir kişi. Kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyde doğdum. Cumhuriyetin sayesinde tanınan eşit fırsatlar sayesinde okudum geldim, CHP’ye genel başkan oldum.” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nün çehresini değiştirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Aynı hak, Sultanbeyli, Esenler, Bağcılar, Eyüp’te yaşayan kardeşlerimizin de hakkı. Size sözüm söz, 2019’da İstanbul Büyükşehir’i alacağız, İstanbul’u bir dünya markası yapacağız. Hiç kimsenin kimliğiyle, yaşam tarzıyla, inancıyla uğraşmadan, hepsine saygı göstererek, hepsini başımızın üzerinde taşıyarak, kadına toplumda gerekli önemi vererek İstanbul’u bir dünya merkezi haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İmam hatipleri açan biziz, niye kapatalım?”

CHP’ye yönelik eleştirilere değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:”15 yıldır memleketi biz mi yönetiyoruz? Ne yaptık biz? Hep beraber gördük sonucu. Benim para, pul ile ilgim yok, kul hakkı yemem çok şükür. Onun ne kadar büyük bir günah olduğunu da ben çok iyi bilirim. Benim görevim Türkiye’de her eve huzurun gelmesini sağlamak. Evde huzurun olmasının yolu, bereketin olmasıdır. Ekonomiden geçer huzurun yolu. Ben size söz veriyorum, bu ülkeye huzuru, barışı getireceğim. ‘Efendim gelirse Kılıçdaroğlu imam hatipleri kapatacak’. Bu propagandayı yapıyorlar. Niye kapatalım? İmam hatipleri açan biziz, niye kapatalım? Herkesin inancı benim başımın üzerine. Benim derdim ne? Onun evinde dert var mı yok mu? Onun evinde dert varsa bunu çözecek olan benim.”