Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'izin' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Şiddet olmazsa izin veririm" sözüne yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'izin' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Şiddet olmazsa izin veririm” açıklaması hakkında konuştu.

Yürüyüşünün 22’nci gününde yaptığı konuşmaya, Yahya Kaptan’ın Tavşancıl’daki anıt mezarını ziyaret ettiğini belirterek başlayan Kılıçdaroğlu, burada Erdoğan’a verdiği yanıtta “Ne demek izin veriyoruz. Bu bizim anayasal olarak, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı oldu?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en barışçıl eylemini yapıyoruz. En barışçıl. 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kötü söz etmeden, herkesi kucaklayarak bizim gibi düşünmeyenleri alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın; biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz. Adalet ihtiyacı hepimizin ortak değeridir. Yine bazı çevreler ‘siz yürüyorsunuz işte biz izin veriyoruz.’ Ne demek izin veriyoruz. Bu bizim anayasal olarak, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz. Pazar gününe yaklaşıyoruz. İnşallah kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin, hangi, gerekçelerle, ne işitiyoruz hepsini anlatacağız” diye konuştu.