Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti: "ABD'den korkmuyoruz"

Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD'nin Suriye'ye dönük gerçekleştirdiği saldırı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti:

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC), ABD’nin Suriye’deki hava üssüne gerçekleştiği saldırıyı gerekçe göstererek, kendi nükleer silahlarının “gerekli bir caydırıcı unsur” olduğunu ve kendilerini korumak için savunma güçlerini artıracaklarını açıkladı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) resmi ajansı KCNA’nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği hava saldırısının “kesinlikle affedilemez” olduğunu ve ABD’nin “savaş için sürekli pervasız hareket etmesine” karşı ülkelerini korumak için savunma güçlerini artıracaklarını belirtti.

Yapılan açıklamada aynı zamanda Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC), “eksenindeki nükleer güçle sahip olduğu muazzam askeri kuvvetin” ABD’nin olası bir saldırısını engelleyeceği belirtildi.

“Bundan korkmuyoruz”

ABD’nin Suriye’ye düzenlediği son askeri saldırının kendilerine yönelik bir uyarı niteliğinde olduğu yorumlarına dikkati çeken açıklamada, “Bundan korkmuyoruz” denildi.

Yapılan açıklamada, “ABD’nin sürekli olarak yaptığı, savaş maksatlı pervasız hareketlerle başa çıkmak ve kendimizi kendi gücümüzle savunmak için meşru müdafaa kapasitemizi her yönden artıracağız.” ifadeleri yer aldı.