Küba ve KDHC'den ilişkileri güçlendirme kararı

Küba ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden ilişkileri güçlendirme kararı.

Küba ve KDHC'den ilişkileri güçlendirme kararı

ABD’nin Küba ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (KDHC) dönük saldırgan politikaları sürerken, iki ülke bir araya gelerek “bağları güçlendirme” kararı aldı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho ve Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez arasında gerçekleşen görüşmede, iki ülkenin ABD’nin “tek taraflı ve keyfi” isteklerini reddettiği ifade edildi.

Kore Yarımadasındaki nükleer sorunun ancak diyalog ve müzakere ile çözülebileceğini belirten Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, Küba’nın Kore Yarımadası’nda barışı ve politik istikrarı savunduğunu belirtti. ABD’nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni (KDHC) “teröre destek veren devletler” listesine almasını ve KDHC’ye dönük yaptırım uygulama kararını da reddettiklerini açıklayan Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, “Devletlerin bağımsızlıklarına ve kaderlerini belirlemelerine saygı duyduğumuzu tekrarlar ve herhangi bir ülkeye karşı güç uygulanmasını reddettiğimizi bir kez daha ifade ederiz.” diye konuştu.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho ise yaptığı açıklamada, Kore Yarımadasındaki durumun gerginleşmesi ve kötüleşmesinin sebebinin emperyalistlerin askeri güç kullanımını arttırması olduğunu belirtti.