Reklam
Kategoriler: İç Açı

MEB çocukları “tecavüzcü” Ensar için yarıştıracak

Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Karaman’daki yurtlarında ortaya çıkan çocuk istismarı skandalıyla hatırlanan Ensar Vakfı’nın yarışması için tüm okullara yazı göndererek öğrencilerin katılımını istediği ortaya çıktı.

Bakanlık Karaman’da çocukların cinsel istismara uğradığı “misafirhane” adı altındaki kaçak yurtları ortaya çıkan Ensar Vakfı ile işbirliğinden vazgeçemiyor.

Vakfın “Değerler Eğitimi Merkezi” adlı kuruluşu, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bu yıl altıncısı yapılacak ‘Türkiye Değer Ödülleri’ adıyla bir yarışma düzenliyor. Bu yıl altıncısı yapılan yarışmada ‘değer ödülleri’ ve ‘eser ödülleri’ olmak üzere iki farklı kategori bulunuyor. Çocukların yarıştırılacağı yarışmada ‘değer ödülü’ öğrenci davranışlarını, ‘eser ödülü’ ise hikaye, kısa film, şiir gibi alanları kapsıyor.

Bakanlık ise 20 Mart’tan itibaren okullara gönderilen resmi yazılarla duyurulan ‘proje’ kapsamında, 22 Ekim’de düzenlenecek ödül törenine kadar okul yönetimleri ve il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak işlemlerin talimatlarını iletti.

Çocukları MEB taşıyacak

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni‘nin haberine göre, İl milli eğitim müdürlüklerine okul müdürleri ile yapılacak toplantılarda projenin gündem yapılması talimatı veren MEB, ortaokul, lise ve imam hatiplerde toplantılar düzenlenmesi, afiş ve broşürlerin dağıtılması ile bütün öğretmenlerin proje hakkında bilgilendirilmesi görevini de okul müdürlerine verdi. Öğrencilerin ve okulların organize edilmesini MEB’e bırakan Ensar Vakfı da tüm ödül organizasyonunun hazırlanması, yol ve konaklama ile diğer masraflarının karşılanmasını üstlendi. Türkiye birincilerine 6 bin TL, ikincilere 5 bin TL, üçüncülere de 4 bin TL ‘Ensar Bursu’, öğrencisini aday gösteren öğretmene de öğrencisi ödül alması durumunda 4 bin TL ‘Teşvik Ödülü’ verilecek olması da dikkat çekti.

Bu haber en son değiştirildi 31 Mart 2017 12:21 12:21

Reklam

Önceki Haberler

100’ü aşkın yazar, gazeteci ve sanatçıdan 1 Mayıs tutuklularının serbest bırakılması için çağrı

1 Mayıs eylemleri sonrası tutuklanan 48 kişinin serbest bırakılması için aralarında TKH Genel Başkanı Aysel…

21 Mayıs 2024 10:37

TKH: Esas suçlu 1 Mayıs’ı yasaklayanlardır, tüm 1 Mayıs gözaltıları ve tutuklamaları serbest bırakılsın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan TKH MK üyesi…

21 Mayıs 2024 10:23

İstanbul’da yeni ‘1 Mayıs’ baskınları: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul’da bu sabah yeniden 1 Mayıs’a ilişkin ev baskınları gerçekleşti. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına…

21 Mayıs 2024 09:46

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44
Reklam