'Mevsimlik hoca'ların ücretleri belli oldu: Diyanet ne 'fetva' verdi?

Ramazan ayı nedeniyle ekranlardan eksilmeyen 'ünlü' ilahiyatçılar, programlar karşılığında aldıkları fahiş ücretlerle büyük tepki çekiyor.

'Mevsimlik hoca'ların ücretleri belli oldu: Diyanet ne 'fetva' verdi?

Her ramazan olduğu gibi bu yıl da ‘dini sohbet ve vaazlar’ıyla ekranlarda yer alan ‘ünlü’ ilahiyatçılar, programlar karşılığında aldıkları fahiş ücretlerle büyük tepki çekiyor.

Basında yer alan haberlere göre, yandaş ATV’nin hem iftar hem sahur programlarında yer alan Nihat Hatipoğlu 30 gün için 600 bin TL, Show TV’de Mustafa Karadaş 400 bin TL, STAR TV’de Fatih Çıtlak ise 150 bin TL alıyor.

Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Mustafa Doğan ise, ‘hoca’ların aldıkları bu ücretlerin ‘caiz’ olup olmadığını Diyanet’e sorduğunu belirtip, Alo 190 Fetva Hattı’ndan aldığı cevabı açıkladı.

Doğan’ın aktardığına Diyanet’in cevabı şöyle oldu:

“Zaruri haller dışında ücret alınması caiz değil. İmamlar gibi din görevlisi olan ve hayatlarını bu işten kazandıkları parayla idame ettirenler hariç.

Eğer ekran dışında başka bir gelirleri varsa bu programlardan ücret almaları uygun olmaz.

Çünkü dinimizi anlatmak her Müslüman’ın görevidir. Bundan para alamaz, ücret talep edemez.

Peygamber Efendimiz’in (SAV) de bu konuda, ‘Ben bunun için sizden bir ücret istemiyorum. Benim ecrim yalnızca Allah’a aittir’ şeklinde hadisleri vardır.”