Polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt'un annesinin yargılandığı davada karar

İstanbul Okmeydanı'nda polis kurşunu ile öldürülen Uğur Kurt'un annesi Güllünaz Kurt, görevli memura hakaret-yaralama iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt'un annesinin yargılandığı davada karar

İstanbul Okmeydanı’nda cemevi bahçesinde polis kurşunu ile öldürülen Uğur Kurt’un annesi Güllünaz Kurt, görevli memura hakaret-yaralama iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılmayan sanık Güllünaz Kurt’u, avukatları temsil etti. Duruşmaya gelmeyen müşteki avukat Tolga Yurdakul’un da mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdiği belirtildi. Beyanı sorulan Güllünaz Kurt’un avukatlarından Aslı Kazan, mahkemece tanıkların dinlenildiğini ve olayın müştekinin iddia ettiği gibi gerçekleşmediğinin ortaya çıktığını savunarak, müvekkilinin beraatini talep etti.

“Kimin kime vurduğu belli değil”

Davayı karara bağlayan mahkeme, dinlenilen tanıklardan birinin, “olaya ilişkin net görgüsünün olmadığı” beyanında bulunduğunu hatırlatarak, dosyadaki delillere göre müştekinin kravatının kimin tarafından çekildiğinin belli olmadığını aktardı.

İddianamede anlatılan “kravat çekme” ve “müştekiye vurma” fiillerine sanığın bizzat karıştığına dair cezalandırılmasına yetecek şüpheden uzak, kesin delil elde edilemediğini belirten mahkeme, dosyadaki CD görüntülerinin duruşma salonu dışını göstermesi, olayın salon içinde olması ve mahkeme tutanağında ise kimin kime vurduğunun tespit edilememesi gerekçeleriyle sanık Güllünaz Kurt’un her iki suçtan beraatine hükmetti.