Redd'den Valiliğe yasak tepkisi: Bu ülke bu zihniyete teslim olmayacak...

Müzik Grubu Redd, 19 Mayıs etkinliklerinin Valiliğin kararıyla yasaklanmasına tepki gösterdi.

Redd'den Valiliğe yasak tepkisi: Bu ülke bu zihniyete teslim olmayacak...

Müzik Grubu Redd, Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ve kendilerinin de sahne alacağı 19 Mayıs etkinliklerinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler İstanbul Valiliği tarafından “provoke edilebileceği” gerekçesiyle yasaklanmıştı. Yasak kararına sosyal medyada kısa süre içinde büyük tepki oluşurken, festivalde sahne alması planlanan Redd de “Bu ülke bu zihniyete teslim olmayacak…” açıklaması yaptı.

Grubun resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama şöyle:

“Bizim de sahne alacağımız, konserler dahil tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu Gençlik Festivali valilik tarafından iptal edilmiştir.

AKP tüm etkinlik ve toplanmalara insan kalabalıklarını ücretsiz taşırken, geçtiğimiz hafta Yenikapı’da Etnospor Festivali düzenlerken konu 19 Mayıs olunca güvenlik gerekçesiyle festival iptali inandırıcı olamaz.

İlerlemeye, gençliğe, cumhuriyete, kendileri gibi düşünmeyen her kalabalığa korku ve şüphe ile yaklaşan bu yaklaşımlara teslim olmayacağız.

Yaranmaya çalıştıkları kişinin 1 aferini için akıl, vicdan ve eşitlikten uzak bu kararı alanlar binlerce gencin gülüşünü, eğlencesi, emekleri çalmıştır.

Müzik, eğlence, ilerleme, gençlik, cumhuriyet, laiklik, hukuk gibi ideal normalarda görmek ve anlamak istemediğiniz değerlerin üzerini örtemeyeceksiniz.

Bu ülke bu zihniyete teslim olmayacak…

Redd.”