Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu

ABD'de görülen davada "itirafçı" konumuna getirilen Rıza Sarraf'ın ve yakınlarının mal varlıklarına el koyma kararı geldi.

Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, ABD’de devam eden soruşturmada itirafçı konumuna getirilen Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

El koyma kararının ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği” gerekçesiyle alındığı belirtiliyor.

El koyma kararındaki listede Sarraf’ın kızı Alara Sarraf’ın da ismi yer alırken, Sarraf’ın yakın çevresi ve akrabaları da bulunuyor.

ABD’deki davada itirafçı olup sanıklıktan tanıklığa geçen Rıza Sarraf, davanın dünkü oturumunda, Ziraat Bankası ile Vakıfbank’ın İran ile yapılan altın ticaretine, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’ın talimatıyla dahlini Zafer Çağlayan’dan duyduğunu söylemişti.

El konulan isimler

Mal varlıklarına el konulan isimler arasında Rıza Sarraf ile Ebru Gündeş’in kızı Alara Sarraf ve 22 kişinin ismi geçiyor.

-Rıza Sarraf
-Alara Sarraf
-Hüseyin Sarraf
-Şebnem Sarraf
-Can Sarraf
-Mehmet İbrahim Burhanettin
-Behruz Büyükoğlu
-Mehmet Mehdi Culazade
-German Ghanbarı Arablou
-Hüseyin Karabeyli
-Bahram Dargahi Moghaddam
-Aydın Harezi
-Serdar Güneş
-Ali Hosein Zadeh
-Göksel Kum
-Perviz Leki
-Ahmet Saygın
-Omıd Mohagilegh Eromi
-Moshtaghl Mohammad Ali
-Babak Nahani
-Hüseyin Nobari
-Mohammad Reza Pashapournıku
-Ali Polat