Suudi Arabistan: "Erdoğan ve AKP bize ihanet etti" sözleri uydurma

Suudi Arabistan Büyükelçiliği, Büyükelçi Merdad'ın AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sert şekilde eleştirdiği sözlerini yalanladı.

Suudi Arabistan:

Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçiliği, Büyükelçi Adel Bin Siraj Merdad’ın AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı sert şekilde eleştirdiği sözlerini yalanladı.

BBC Arapça’nın haberinde Merdad’ın Türkiye’nin kendi çıkarları ve iç siyasi krizlerinden kaçmak için Rusya ve İsrail’e yakınlaştığını ve Suriye’deki tutum değişikliğinin AKP ve Erdoğan’ın ‘Arap devletlerine ihaneti’ olduğunu söylediği belirtiliyordu.

Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçiliği, sözkonusu haberin tamamen uydurma olduğu belirtildi.

Büyükelçilik’ten yapılan açıklama şöyle:

“24/01/2017 BBC’nin internet sitesinde yayınladığı Suudi Türk ilişkileri ve Suriye krizi konusunu ele alan ve Sayın Büyükelçi Adel Bin Siraj Merdad’a ait olduğu iddia edilen açıklamalarla ilgili olarak, Büyükelçilik söz konusu iddiaların uydurma olduğunu, Sayın Büyükelçinin 3 hafta önce Türkiye’deki görevini tamamlayarak ülkeden ayrıldığını, geçen haftalarda ne BBC ‘ye ne de başka bir medya kuruluşuna herhangi bir açıklama yapmadığını beyan eder. Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçiliği “