TKH: Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti üzerindeki emperyalist kuşatma son bulmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), son dönemde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yönelik emperyalist saldırganlık ve tehditlere yönelik bir açıklama yayınladı

TKH: Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti üzerindeki emperyalist kuşatma son bulmalıdır!

Başını ABD’nin ve Japonya’nın çektiği emperyalist güçler, bölgedeki işbirlikçi Güney Kore rejimini de yanlarına alarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (KDHC) karşı son dönemde artan bir saldırganlık politikası uyguluyor, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası örgütleri KDHC’ye yaptırım uygulamaya çağırıyor.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), son dönemde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne yönelik emperyalist saldırganlık ve tehditlere yönelik bir açıklama yayınladı:

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti üzerindeki emperyalist kuşatma son bulmalıdır!

Dünyanın dört bir yanında masum halkların üzerine bombalar yağdıran, kaynaklarını sömürmek için dünyanın gördüğü en vahşi çeteleri destekleyen emperyalizmin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni “tehdit” olarak göstermesi kabul edilemez. Bugün dünya üzerindeki en büyük haydut devlet ABD, en büyük terör örgütü NATO ve onların ortakları, işbirlikçileridir. Onların kanlı kar hesapları dünyamızı tehdit eden yegane olgudur.

Türkiye’nin de Amerikancı Demokrat Parti iktidarının işbirlikçi politikalarıyla utanç verici bir şekilde dahil olduğu Kore Yarımadası’nda 1950 ile 1953 yılları arasında süren Kore Savaşı unutturulamaz. Kore halkının hala hafızalarında olan Kore Savaşı boyunca, yarımadanın kuzeyine atılan 33 bin tonu napalm olmak üzere 635 bin ton bomba 64 kenti yok ederken toplam nüfusun da yüzde 20’si kadarının da kaybına neden oldu. Bu vahşi bombalama, 2. Dünya Savaşı’nda Pasifik’teki muharebelerde tarafların kullandığı tüm bombalardan bile fazladır. Bu gerçekler unutulamaz.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin ABD ve Japon emperyalizmi ve işbirlikçi Güney Kore rejiminin barış anlaşması yapmadan sürdürdüğü kuşatma ve ablukaya karşı 64 yıldır sürdürdüğü mücadele görmezden gelinemez. On yıllarca ABD’nin nükleer silahlarına ev sahipliği yapan Güney Kore rejimi karşısında bugün kendisini savunmak için büyük fedakarlıklar yapan Kore halkının bir tehdit olarak gösterilmeye çalışılması kabul edilemez.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ve bağımsızlığını korumak istemesi mutlak olarak meşrudur. Bugünkü durumda Kore’yi nükleer silahlanmaya sevk eden durumun arkasında emperyalist tehditler, kuşatma ve abluka bulunmaktadır.

Kuşkusuz nükleer silahların yeryüzünden tamamen silinmesi gerekmektedir. Ancak bugüne kadar nükleer silahları sadece ABD emperyalizminin kullandığı, emperyalist ülkelerin bunları tehdit ve şantaj aracı olarak kullandığı ve kullanmaktan çekinmedikleri ve Güney Kore rejiminin de nükleer silah geliştirmek için elinde yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğu gerçekleri gizlenerek Kore’nin bir tehdit gibi gösterilmesi en hafif deyimle ikiyüzlülüktür.

Öncelikle, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni nükleer silahlanmaya sevk eden nedenler ortadan kaldırılmalıdır. Bu yapılmadıkça Kore Yarımadası’nda barışın sağlanması mümkün değildir.

Bu çerçevede, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne karşı uygulanan tüm ekonomik yaptırımlar derhal sona erdirilmelidir. Kore Yarımadası’ndaki ABD askerleri geri çekilmeli, üsler kapatılmalı, bölgeye yönelik emperyalist tehdit son bulmalıdır. Kore Yarımadası’nda bağımsız ve egemen bir devlet altında birleşmenin koşullarının sağlanması için Güney Kore rejimi işbirlikçilikten ve emperyalist sistemin çıkarları doğrultusunda emekçiler üzerinde uyguladığı baskılardan vazgeçmelidir.

Kendini savunmak üzere attığı adımlar bahane edilerek Kore halkına yöneltilen emperyalist tehditleri yok sayan ikiyüzlülük, gerçeklerle yüzleşmelidir.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
5 Eylül 2017