Venezuela: ABD egemenliğine son verme zamanı geldi!

Venezuela Planlama Bakanı Ricardo Menedez'den ABD’nin saldırgan açıklamalarına dair ses getiren açıklamalar.

Venezuela: ABD egemenliğine son verme zamanı geldi!

Venezuela Planlama Bakanı Ricardo Menedez, ülkesine dönük ABD’nin saldırgan açıklamalarına dair açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamaları Twitter hesabından da paylaşan Venezuela Planlama Bakanı Ricardo Menedez, ülkesinin ABD ile olan bağlarını koparma ve ABD egemenliğine son verme zamanı geldiğini ifade etti.

Telesur’un haberine göre Planlama Bakanı, ABD’nin ülkesine dönük açıkladığı yeni yaptırımların kimi zorluklara sebep olacağını ancak bu durumun ülkesi için yeni fırsatlar yaratacağını da ifade etti.

“Venezuela altyapı ve halka hizmet konularında gerekli olan planlamaları garanti ediyor” diye konuşan Ricardo Menedez, ABD’nin yeni yaptırımların üstesinden gelmek adına, “hali hazırda var olan ithalatı ikame edebilmek için teknolojik ve üretim kapasitesini geliştirmesi gerekiyor” diye uyarıda da bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Ricardo Menedez’le paralel bir şekilde açıklama yaparak, ABD’nin Venezuela halkına dönük açıkladığı yeni yaptırımların Venezuela’nın bağımsızlığını pekiştirecek fırsatlar sunduğunu belirtmişti.

http://gazetemanifesto.com/2017/08/25/son-dakika-trumptan-venezuelaya-yeni-yaptirim-karari/