9 günlük tatilin acı bilançosu

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde saat 17.00 itibariyle yurt genelinde kaza bilançosu açıklandı. Bayram tatilinde meydana gelen kazalarda 145 kişinin hayatını kaybettiği, 695 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

9 günlük tatilin acı bilançosu

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde saat 17.00 itibariyle yurt genelinde kaza bilançosu açıklandı. Bayram tatilinde meydana gelen kazalarda 145 kişinin hayatını kaybettiği, 695 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Vatandaşlara bir haberim daha olacak. Darılmaca gücenmece yok. Bu acıları bir daha çekmek istemiyoruz. Bayramdan sonra özellikle emniyet kemeri konusunda sıkı tedbirler uygulayacağız. AB standartlarına uyma konusunda arkadaşlarımıza net talimatım var. Bu konuda cezaysa ceza. Kimse darılmasın, gücenmesin” şeklinde açıklama yapmıştı, bu bayramda da artırılan önlemlere rağmen kazaların önüne geçilemedi.

Kurban Bayramı sebebiyle 9 günlük tatili değerlendirmek isteyenler 17 Ağustos Cuma gününden itibaren yollara düşmüş, gidiş ve dönüşte uzun kuyruklar oluşturmuştu. 9 günlük tatilin hemen her gününde ise yurdun dört bir yanından kaza haberleri gelmeye devam etti.

Tatilin ilk günü olan Cuma günü 18.00’den gece yarısına kadar Manisa’da 2, Ordu Düzce ve Bursa’da 1’er kaza olmak üzere toplam 5 kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralanmıştı.

18 Ağustos Cumartesi günü toplamda 21 kaza meydana gelirken, Malatya, Çorum, Antalya, Niğde, Balıkesir, Manisa, Aydın, İzmir, Adıyaman, Hatay, Bursa, Kütahya, Ordu, Hakkari, Afyonkarahisar, Bolu, Şanlıurfa ve Çankırı illerinde meydana gelen trafik kazalarında 17 kişi hayatını kaybederken, 67 kişi de yaralandı.

19 Ağustos Pazar günü, Konya, Manisa, Samsun, Elazığ, Osmaniye, Kocaeli, Kırıkkale, Mardin, İzmir, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Bartın, Uşak, Kütahya, Malatya, Yalova, Sakarya’da meydana gelen kazalarda 21 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi de yaralandı.

20 Ağustos Pazartesi günü Çorum, Bursa, Manisa, Sakarya, Uşak, Kocaeli, Zonguldak, İstanbul, Antalya, Edirne, Karaman, Burdur, Şanlıurfa ve Gümüşhane illerinde toplam 21 kaza meydana gelirken, 8 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi de yaralandı.

21 Ağustos Salı günü, yani bayramın ilk gününde İstanbul, Sakarya, Uşak, Kocaeli, Adana, Çorum, Gümüşhane, Tunceli, Antalya ve Ankara´da meydana gelen 12 kazada 6 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

En fazla kayıp bayramın ikinci günü meydana gelirken, 22 Ağustos Çarşamba günü İstanbul, Gümüşhane, Antalya, Kırıkkale, Adıyaman, Malatya, Zonguldak, Sivas, Bursa, Gaziantep, Niğde, Kahramanmaraş, Burdur, Kocaeli, Bingöl, Samsun, Kütahya, Çorum, Konya, Düzce ve Adana’da meydana gelen 29 kazada 27 kişi hayatını kaybederken, 119 kişi de yaralandı.

23 Ağustos Perşembe günü Adana, Kırıkkale, Balıkesir, Adıyaman, İstanbul, Uşak , Kütahya, Ordu, Malatya, Çanakkale, Elazığ, Kayseri, Muğla ve Manisa’da meydana gelen 21 trafik kazasında 13 kişi hayatını kaybederken, 98 kişi de yaralandı.

Bayramın son günü, 24 Ağustos Cuma günü toplam 15 kaza yaşanırken, Gaziantep , Antalya, Çorum, Sinop, Aydın, Bursa, Kayseri, Düzce, Osmaniye ve Kocaeli illerindeki bu kazalarda, 11 kişi hayatını kaybetti, 64 kişi de yaralandı.

Cumartesi günü Konya, Tekirdağ , Zonguldak, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Aydın, Niğde, Erzincan, Kahramanmaraş, Kocaeli, Bursa, Rize ve İzmir´de meydana gelen 21 trafik kazasında 19 kişi öldü, 84 kişi de yaralandı.

Tatilin son günüde ise 22 kaza meydana gelirken, Bolu, Bursa, Uşak, İzmir, Ordu, Şanlıurfa, Hatay, Tekirdağ, İstanbul, Muğla, Kayseri, Çorum, Manisa, Sakarya, Gaziantep, Amasya ve Balıkesir’deki bu kazalarda 18 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi de yaralandı.