ADD'de futbol kavgası

ADD'de son dönemde yaşanan tartışma, futbol taraftarlığının bu ülkede nasıl bir üst kimlik haline getirildiğinin çarpıcı bir örneğini oluşturdu.

ADD'de futbol kavgası

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Süheyl Batum son Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra verilen cezalara tepkisini sosyal medya hesabından ‘Galatasaraylı’ kimliği ile gösterdi. Batum, bu tepkiye gelen eleştirileri yine sosyal medyadan ve yayına çıktığı Halk TV’den yanıt vermeye çalıştı.

Batum “Ben bunları Galatasaray’lı kimliğimle söyledim” derken, Fenerbahçe’nin bugün ‘FETÖ’den tutuklu bulunan savcılar ile yönetim bazında geçmişte kurduğunu iddia ettiği ilişkilerini ima etti. Ancak Batum’un sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü ve geçmişte yaptığı benzer konuşmalar ortalığa çıktı. Bu arada ADD Yönetim Kurulu da “Başkanımızın arkasındayız” açıklaması yaptı.

Sular durulmadı

Fenerbahçe’li ve ADD’li diğer ünlü bir isim Bedri Baykam, Cumhuriyet’teki köşesinden buna yanıt verdi. “Bu açık yara kolayca kendiliğinden kapanmayacak.” diyen Baykam, “Sevgili Batum, eminim bu ülkeye daha çok hizmetler yapacak, ama devirdiği çamların farkına vardıktan sonra. Şu dönemde kendini dinlenmeye almasının ADD açısından daha hayırlı olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu istifa çağrısı nasıl yankı bulacak bilinmiyor, ama Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin ADD’de derin bir yarılma yarattığı ve kavganın devam edeceği görülüyor.