AKP'den seçim öncesi Kandil 'operasyon'u

AKP seçim öncesi Kuzey Irak'ta bulunan Kandil'e kara operasyonu düzenlemeyi planlıyor.

AKP'den seçim öncesi Kandil 'operasyon'u

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kalırken, MHP ile ittifak kurarak seçime hazırlanan AKP’den Kandil’e operasyon sinyali geldi.

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi, Kandil operasyonunun zaten başladığına dikkat çekerken, “Mart ayından itibaren içeriye 25-30 kilometre girildi. 11 üs bölgesi kuruldu” diye yazdı.

“Kandil konusunda, Irak-İran ve ABD ile temasların sürdüğü ve büyük bir askeri harekât planının olduğu söyleniyor” diyen Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muharrem İnce eleştirilerini alkışlayan komutanın operasyonunun başında olacağını ileri sürerek, “Günlerce sürecek bombardıman ile Kandil’deki kampların, mühimmat depolarının imha edilmesi planlanıyor. Kandil yumuşatıldıktan sonra hava destekli kara harekâtının başlayacağı söyleniyor. Bu arada Muharrem İnce’ye üzüleceği bir haberim olacak. Kandil operasyonunu apoletlerini sökeceğini açıkladığı İsmail Metin Temel Paşa yönetecek” dedi.

Kandil’e yönelik olası bir kara operasyonu öncesi konuşan güvenlik kaynakları, bölgeye yoğun ve şiddetli hava saldırılarının yapılacağını belirtiliyor.

Öte yandan bu sabah yapılan açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak’a hava harekatı düzenlediğini duyurdu.

TSK’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Irak kuzeyi Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerine yönelik olarak 05 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde, teröristlere ait 16 hedef imha edilmiş ve bölücü terör örgütü mensubu silahlı 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”