Akşener: İspatlamayanlar şerefsiz olarak geziyorlar

İP Genel Başkanı Adayı Meral Akşener, canlı yayında soruları yanıtlıyor

Akşener: İspatlamayanlar şerefsiz olarak geziyorlar

İP Genel Başkanı Adayı Meral Akşener, canlı yayında soruları yanıtlıyor.

İyi Parti (İP) Genel Başkanı Meral Akşener , Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. İşte Akşener’in konuşmasından başlıklar:

“Sayın İnce’nin hitap ettiği kitle ile benim kitlem farklı. CHP’nin seçmeninin mutlu olduğu bir dönem İnce için. CHP’den bize gelecek olan geldi zaten. Bizim seçmen havuzumuz milliyetçi-muhafazakâr kitle.

‘FETÖ’ açıklaması

İki buçuk yıldır bana söyleniyor. MHP’nin genel başkanlığına aday olduğumdan beri söyleniyor. Siyasetçi kılıklı insanlar dedikodu yaptılar. İftira haline geldi. Ben dedim ki belge ve bilgi olanlar derhâl savcılığa başvursunlar dedim. İspatlamayanlar şerefsiz olarak geziyorlar. Bir FETÖ mücadelesi yaptığını iddia ediyorlar. Teflon tava gibi yapışmayacak sanıyorlardı üzerine. Kadınlar bilir çizilirse yapışmaya başlar. Atma zamanı geldi. İsmail Kahraman’ın damadının hastanesine kayyum atandı. Tayyip Bey’in damadı da FETÖ okulundan mezun. İşler ortada. Çaycısı, çorbacısı hapis, ihanet faslı uçtu gitti. Kendilerine emanet edilmiş çocukları ziyan ettiler.”

GÜL’ÜN ADAYLIK SÜRECİ

Gül ile menfi bi düşüncem yok, kendisini sayar severim. Ben aday olacağımı önceden söylemiştim. Hatta bu çatı adayın ben bile olsam kabul etmeyeceğimi söyledim. Şimdi ben sayın Gül’ün Saadet Partisi’nden aday olmasını isterdim. 100 bin imza sınırı geçip aday olmuş biriyim.

15 TEMMUZ VE ERLERİN YARGILANMASI

Bu çocuklar daha beş günlük er, siz de askerlik yaptınız, komutanı hadi şuraya deyince ne diyebilir? Mehmet hapiste komutanlar ne yaptı, bu işlerin sorumluları nerede? 18 yaşında insan bilir mi bunu? Silah mı çekmiş hayır. Bu çocuklar devlete emanet edilmiş. Kendilerine emanet edilen çocukları ziyan ettiler.

KERİM ÇORAKLIK’IN TUTUKLANMASI

Ankara il başkanlığının resmi sigortalı çalışanı. Kerim, Benim de tanıdığım sevdiğim bir genç. Kerim, 17-25 Aralık’tan sonra sayın Bahçeli’nin sözlerini tweet haline getirdiği için hapiste. 33 arkadaşımız 15 Temmuz’dan sonra deneme üzerinde tutuklanmıştı. Özel kalem müdürlüğünü arayıp bu arkadaşları bırakın alın beni dedim. FETÖ’cü arayan nereye mensupsa oraya baksın liderlerini görürler. Başkan yardımcılarını görürüler.

Erdoğan benden korktuğu için beni muhatap olmuyor.

İKİNCİ TURA KALIYORUM

Ben seçimde ikinci tura kalıyorum. Bunu hem anketler söylüyor hem de meydan söylüyor.

PARA NERDEN GELİYOR?

Arkadaşlarım bana hadi parti kuralım dedi. Parti kurmamız lazım dediler. Parti merkez binamızı kendimizin sanıyorlar bina bizim değil kiralıktır. Özel uçakla gezdiğim söyleniyor öyle bir şey yok. Bilet alıp normal uçakla gidiyoruz.