Anadolu Kültür'e operasyon: Yiğit Aksakoğlu tutuklandı

Anadolu Kültür' e yönelik operasyonlarda ‘Gezi Parkı eylemlerini yaygınlaştırmaya çalışmakla’ suçlanan akademisyenlerin de  bulunduğu birçok isim gözaltına alınmıştı

Anadolu Kültür'e operasyon: Yiğit Aksakoğlu tutuklandı

Anadolu Kültür’ e yönelik operasyonlarda ‘Gezi Parkı eylemlerini yaygınlaştırmaya çalışmakla’ suçlanan akademisyenlerin de  bulunduğu birçok isim gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi çalışanı Yiğit Aksakoğlu’nun tutuklandığı açıklandı.

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında olduğu en az 10 kişi dün sabah yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimlerden Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi çalışanı Yiğit Aksakoğlu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 11 kişi ise şöyle:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Anadolu Kültür Depo Program Koordinatörü Asena Günal, Anadolu Kültür çalışanı Bora Sarı, Hafıza Merkezi Eş Direktörü Meltem Aslan, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yiğit Ali Ekmekçi, Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hakan Altınay, Sivil Toplum Geliştirme Derneği İletişim Koordinatörü Hande Özhabeş, Anadolu Kültür danışmanı Çiğdem Mater, Ayşegül Güzel ve ‘Mi Minör adlı tiyatro oyununun yöneticilerindenYusuf Cıvır.

‘Gezi Direnişi’ni yaygınlaştırmaya çalışmak’ ile suçlanıyorlardı

Söz konusu isimler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün paylaştığı bilgi notuna göre, milyonlarca kişinin katıldığı Gezi Direnişi’ni ‘Osman Kavala ile hiyerarşik bir düzen içinde hareket ederek yaygınlaştırmaya çalışmak’ ile suçlanıyor.

Emniyetin bilgi notunda “Kavala’nın Gezi Parkı olaylarını Türkiye geneline yaymak ve yurt genelinde kaos ve kargaşa ortamı meydana getirmek, bu şekilde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeyi amaçladığı, Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür AŞ isimli vakıf ve şirketi kullanarak olayları finanse ve organize ettiği tespit edilmiştir” ifadeleri yer almıştı.