Reklam
Kategoriler: Yaşam

Antalya’da heykellere saldırı: Cadde boyunca zarar görmeyen heykel kalmadı

Reklam

Antalya’da kentin işlek caddelerinden Atatürk ve Işıklar’da yapılan düzenleme kapsamında Işıklar Caddesi’ne sokak müzisyenlerinin heykelleri, Atatürk Caddesi’ne ise ‘Romalılar Antalya’da temalı heykeller yerleştirilmişti.

Yerli ve yabancı turistlerin yanlarında durup fotoğraf çektirdiği heykellere zarar verildi. ‘Lidya Bank’tan elbisesini açarak para bekleyen Romalı heykelinin kucak kısmını izmarit ve çöple dolduranlar, bazı heykellerin de yüzlerini sprey boyayla boyadı.

“HEYKELLERİ KIRDILAR, KOLLARINI PARÇALADILAR”

İki caddenin ortasında duran saksafon çalan insan heykeli tamamen parçalanırken sokak müzisyenlerinin de enstrümanları zarar gördü.

Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, “Buradaki heykeller turistlerin ilgisini çekiyordu. Caddelerimizi zenginleştiriyordu. Kendini bilmez kişiler heykelleri kırdı, kollarını parçaladı. Belediye ne kadar önlem aldıysa yine de zarar verdiler. Zarar görmeyen heykel kalmadı neredeyse. Kimseye zararları yoktu, neden zarar verilir anlamıyorum” dedi.

“HEYKELİN VE SANATIN NE OLDUĞUNU BİLMEYENLER…”

Mahallede yaşayan Osman Tekbaş da sanata ve felsefeye önem vermeyen toplumların gelişemeyeceğini belirterek, “Heykelin ve sanatın ne olduğunu bilmeyen toplumdakiler, bunları kırar. Çok çirkin ve çağ dışı” diye konuştu.

Caddedeki bir esnaf da işyeri önünde keman çalan heykelin yayını neden kırdıklarını anlamadığını kaydederek, “Çubuğunu gece söküp götürmüşler. Kendini bilmezler, o çubuğu ne yapacak? Para da etmez. Cadde boyunca heykellerin hepsinde mutlaka bir şeyler yapmışlar” ifadelerini kullandı. (DHA)

Reklam

Önceki Haberler

İşçi Filmleri Festivali’nde sansür: ‘Kanun Hükmü’ belgeseline yine yasak getirildi

19.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara programında açılış filmi olarak belirlenen Yönetmen Nejla Demirci’nin yönetmenliğini yaptığı…

3 Mayıs 2024 17:04

Gazeteci Barış Terkoğlu’na hapis cezası

Cumhuriyet yazarı gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine, 'terörlede mücadele görev…

3 Mayıs 2024 16:02

Can Atalay’ın odasına İyi Parti’li vekil yerleşti

TİP'li Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldüğü için yerleşemediği odası boşaltıldı. Boşaltılan odaya İYİ Partili Erhan Usta…

3 Mayıs 2024 14:21

Erdoğan’ın bir günlük koruma maliyeti 6,7 milyon TL’ye ulaştı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için yılın ilk üç ayında 616 milyon TL harcanarak bir…

3 Mayıs 2024 14:03

Laiklik Meclisi yurttaşları 30 Haziran’da İstanbul’daki büyük ‘Laiklik Yürüyüşü’ne çağırıyor

Laiklik Meclisi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonrasında 30 Haziran'da bir Laiklik Yürüyüşü düzenleme kararı…

3 Mayıs 2024 13:15

Bahçeli 1 Mayıs kutlamalarını hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hukuksuzca engellenen 1 Mayıs kutlamaları ve kolluk kuvvetleri ile yurttaşlar…

3 Mayıs 2024 13:06
Reklam