Bahçeli'den Suriye düşmanı mesajlar

MHP lideri Bahçeli, Suriye'nin kendi kenti olan İdlib'e yönelik operasyonuna bir kez daha karşı olduğunu ilan ederken, Esad'ın da Suriye'nin yönetiminde yerinin olmadığını öne sürdü.

Bahçeli'den Suriye düşmanı mesajlar

AKP’nin ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli, 737’inci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri vesilesiyle kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, cihatçıların kontrolündeki İdlib’e yönelik olası operasyona karşı olduğunu bir kez daha tekrar ederken Suriye’nin meşru yönetimine ilişkin de tuhaf bir ‘çözüm’ önerisinde bulundu.

Suriye yönetiminin geleceğine ilişkin kararı siyasi kararı Suriye halkının vermesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, aynı açıklaması içerisinde bir de Beşşar Esad’ın akıbetiyle ilgili konuştu. MHP lideri, “Esad’ın Suriye’nin geleceğine yerinin olmadığını” öne sürdü. “Bu ülkenin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı ve riayet ise esas olmalıdır.” diyen Bahçeli, İdlib operasyonu için de “Esad ile Putin İdlib’e bomba yağdırmaktan, ateşkes arayışlarını sabote etmek vazgeçmelidir” diyerek AKP’yle bir kez daha ağız birliği yaptı.

Bahçeli açıklamasının konuyla ilgili bölümünün devamında da “İdlib’teki gelişmeler Türkiye’nin milli güvenliğini, Söğüt emanetini olumsuz düzeyde etkileyecektir. Bu itibarla yeni ve yoğun bir göç dalgasına asla müsaade edilmemeli, nüfus istiklalimizi daha fazla zora ve sıkıntıya sokacak adım ve kararlardan ihtiraz edilmelidir.” dedi.