Basra'da, bu kez de Rus şirketin işlettiği petrol yatağı ateşe verildi

Rus petrol şirketi Lukoil tarafından işletilen petrol yatağı göstericiler tarafından ateşe verildi.

Basra'da, bu kez de Rus şirketin işlettiği petrol yatağı ateşe verildi

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde “işsizlik ve yolsuzluklara” karşı devam eden gösterilerde bugün İran Basra Başkonsolosluğu binası ateşe verilmiş ve hem Irak hem de İran tarafından açıklamalar yapılmışken, bir saldırıda Rus petrol şirketinin işlettiği petrol yatağına yapıldı.

Al Arabiya televizyonunun aktardığı habere göre, Basra şehri yakınlarında, Rus petrol şirketi Lukoil tarafından işletilen petrol yatağı göstericiler tarafından ateşe verildi. Haberde protestocuların Kurna-2 yatağına saldırdığı ve çalışanlarının rehin alındığı bilgisi paylaşıldı.

Sputnik‘e konuşan bir kaynak “Göstericiler gerçekten yatağın arazisine girmeyi başardı, polis memurlarını dövdü, ama şirket çalışanlarının bulunduğu yere ulaşmadı. Tüm çalışanlar sağ salim ve güvende” diyerek rehin alma iddialarını yalanladı.

Rus petrol şirketi Lukoil ise”Irak’ın Basra ilindeki durum gerçekten sakin değil. Batı Kurna-2 yatağında çalışan Lukoil personeli ve mütteahitlerinin güvenliğini hiçbir şey tehdit etmiyor. Durum kontrol altında” açıklamasında bulundu.