Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu kuryenin getireceği zarfı bekliyor

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını halen belirlememiş olmasıyla ilgili konuştu.

Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu kuryenin getireceği zarfı bekliyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını halen belirlememiş olmasıyla ilgili olarak “CHP’nin göstereceği aday kim eminim Kılıçdaroğlu da bilmiyor. Belli ki kurye bekliyor. Onun getirdiği zarfın içerisinde bir aday ismi varsa herhalde ona da bakıp da karar verecektir.” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, “CHP’nin içinde bulunduğu durum acınacak bir durum. CHP’yi Kılıçdaroğlu ve ekibi acınacak hale getirdi. Şu anda CHP ne yapacağını bilmiyor. Türkiye’nin yönetimine talip kendi içinde ehliyetli liyakatli ismi belirleyip Türk halkının önüne çıkaramıyor. Hala arıyor.” dedi.

“Siz Türkiye’yi yönetmeye ehil değil misiniz?” diye soran Bozdağ, “Ben Türkiye’yi yönetmeye talibim. Ben olmuyorum ama arkadaşlarımdan falancayı yapıyorum” diye neden açıklama yapmıyor? Belli ki CHP kadrolarının içinde cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan çapınca kıratında bir isim yok.” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, “Ben Kılıçdaroğlu’nun kafasında bir kaç isim vardır diye düşünüyordum ama CHP’nin göstereceği aday kim eminim Kılıçdaroğlu da bilmiyor. Belli ki kurye bekliyor. Onun getirdiği zarfın içerisinde bir aday ismi varsa herhalde ona da bakıp da karar verecektir.” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN BAŞARISI”

Bekir Bozdağ’ın CHP’nin ‘sağ’dan aday arayışıyla ilgili olarak da, “Bir dönem CHP 28 Şubat darbesinin motor gücüydü. Erbakan hocamız imzayı atarken boncuk boncuk terlerken onu zorlayanlarla beraberdi. Erbakan Hocamızın sahip olduğu değerlere harp açmışlardı. Bugün Kılıçdaroğlu ve ekibi merhum Erbakan Hocamız ve ekibine dua eder hale gelmişlerdir. Onlarla ortak hareket eder noktaya gelmişlerdir. Bu bizim siyasetimizin büyük başarısıdır. Eşi başörtülü birici cumhurbaşkanı olmasın diye yeri göğü inleten CHP, Meclisi cumhurbaşkanı seçiminde kilitleyen, kararı AYM’ye taşıyan 367 utanç kararını çıkarmasına vesile olan, 27 Nisan bildirisinin yayımlanmasına vesile olan CHP şimdi muhafazakar birini kendileri için kurtuluş görür hale gelmiştir.” diye yorum yaptı.