"Bu silahlar nerede?"

İçişleri Bakanlığı’nın sivillere tanınan yıllık 200 mermi satın alma hakkını 1000 mermiye çıkarması bireysel silahlanma karşıtlarının tepkisine neden oldu.

İçişleri Bakanlığı’nın sivillere tanınan yıllık 200 mermi hakkını 1000 mermiye çıkarması kamuoyunda tartışmalara neden oldu. CHP Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, bireysel silahlanmayı defalarca Meclis gündemine taşıdığını ancak bir önlem alınmadığını söyleyerek, “Her üç kişiden birinde silah var. Bu silahlarla sokak ortasında insanlar, kadınlar katlediliyor. Silahlar bakkaldan peynir ekmek alır gibi alınıp satılıyor. Şimdi ise yurttaşların alabileceği mermiler arttırıldı. Bu mermiler nerde kullanılacak? Ülkede herkes can ve mal güvenliğinden tedirgin” dedi.

 

Türkiye’de 25 milyon kayıtsız silahın bulunduğunu aktaran Tüm, “2017 yılında 107 bin kayıp silah var. Bu silahlar nerede? Bununla ilgili de soru önergeleri verdim. Ama yanıt alamadım” dedi. Hükümetin acilen önlem alması gerektiğini vurgulayan Tüm, “Helin Palandöken sokak ortasında öldürüldü. Zanlı silahını kargoyla aldığını söylemişti ” dedi.