Büyük peşkeşe karşı sosyal medya ayakta: #ŞekerFabrikalarıSatılmasın

Sermaye düzeninin partisi AKP 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ilk adımını atarken, karara karşı sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

Büyük peşkeşe karşı sosyal medya ayakta: #ŞekerFabrikalarıSatılmasın

Sermaye düzeninin partisi AKP 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ilk adımını atarken, karara karşı sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi için ihale açtı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre; Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikalarının ihalesi için 3 Nisan’a, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal fabrikaları için 11 Nisan’a, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş fabrikaları için 18 Nisan’a kadar teklif verilecek.

KARARA KARŞI ONBİNLERCE TWEET

AKP’nin bu son büyük peşkeş hazırlığına karşı şeker işçileri tepki gösterirken, sosyal medyada da konu gün boyunca gündem oldu.

Twitter kullanıcıları, #ŞekerFabrikalarıSatılmasın başlığı altında binlerce tweet yazarak fabrikaların satış girişimini protesto etti. Kullanıcıların 33 bin tweet yazdığı başlık saatler boyunca gündemde 1. sırada yer aldı.

ŞEKER-İŞ’TEN ‘USÜL’ DAVASI

Öte yandan Şeker-İş Sendikası, ÖİB’in ilanıyla olarak Danıştay’da dava açtı. Sendikanın suç duyurusunun konusunun ise fabrikaların özelleştirme kararına değil, ‘ayrı ayrı özelleştirilmesi’ne olması dikkat çekti.

İlana ilişkin “Bugünkü ilanda fabrikaların tek tek özelleştirileceği belirtiliyor. Strateji planına ne oldu? Hangi amaçla söz konusu fabrikalar için ilana çıkıldı, bunu bilmiyoruz. Daha da önemlisi burada Özelleştirme Yüksek Kurulunun bir kararının olması lazım.” diyen Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, “Bu nedenle Özelleştirme İdaresi Başkanlığının söz konusu ilanıyla ilgili Danıştay’da dava açtık. Ayrıca, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yaptığımız başvurunun yanıtsız bırakılması sebebiyle, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduk.” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/20/peskes-sirasi-onlarda-akp-seker-fabrikalarini-satiyor/

http://gazetemanifesto.com/2017/08/09/akp-ve-erdoganin-emperyalizm-usakligi-seruveni-5-ozellestirmeler-tupras-telekom-tekel-petrol-ofisi/